Exerciţiile fizice în aer liber îmbunătăţesc sănătatea mintală

Doar cinci minute de exerciţii fizice efectuate în aer liber pot îmbunătăţi semnificativ sănătatea mintală şi din acest motiv autorităţile din domeniul sănătăţii publice trebuie să încurajeze populaţia să petreacă mai mult timp în parcuri şi grădini publice, potrivit unui studiu preluat de Reuters.

369 afișări
Imaginea articolului Exerciţiile fizice în aer liber îmbunătăţesc sănătatea mintală

Exerciţiile fizice în aer liber îmbunătăţesc sănătatea mintală (Imagine: Thomas_Dan/Mediafax Foto)

Chiar şi cinci minute de activităţi fizice "ecologice", precum mersul pe bicicletă, grădinăritul sau lucrul la fermă pot îmbunătăţi starea de spirit şi respectul de sine, spun cercetătorii de la Universitatea din Essex (Marea Britanie), autorii acestui studiu.

Cercetătorii sunt de părere că acest lucru aduce mari beneficii societăţii, iar costurile medicale ar fi reduse dacă oamenii s-ar "auto-trata" prin activităţi fizice ecologice, potrivit acestui studiu publicat în Environmental Science & Technology.

Multe studii au arătat că activităţile fizice practicate în aer liber pot reduce riscul de maladii psihice şi îmbunătăţi starea generală a sănătăţii, însă Jules Pretty şi Jo Barton, coordonatorii acestui studiu, spun că, până recent, nimeni nu ştia cât timp trebuie alocat acestor activităţi fizice pentru a obţine beneficii de pe urma lor.

Barton şi Pretty au analizat datele colectate de la 1.252 de persoane de vârste diferite, aparţinând ambelor sexe, care au participat la zece studii în domeniu efectuate în Marea Britanie.

Ei au analizat activităţile fizice "ecologice" practicate de subiecţi, precum plimbările, grădinăritul, mersul pe bicicletă, pescuitul, echitaţia şi lucrul la fermă.

Cercetătorii au descoperit că cele mai mari beneficii sunt înregistrate de persoanele tinere şi cele care suferă de maladii mintale, deşi, la nivel general, toţi oamenii, de toate vârstele, aparţinând ambelor sexe, au de profitat. Cel mai mare efect în ceea ce îmbunătăţirea respectului de sine îl are doza de cinci minute de activităţi fizice "ecologice".

Toate mediile naturale sunt benefice, inclusiv parcurile din marile oraşe, însă zonele în care există apă au cele mai mari efecte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici