LOCUINŢELE viitorului: Cum vor arăta clădirile subacvatice, construite din deşeuri - GALERIE FOTO

Suprapopularea planetei duce la realizarea unor planuri de rezervă, ce includ şi construirea unor locuinţe în afara spaţiului terestru ori unele subacvatice. Un arhitect din Belgia a pus la cale un plan ambiţios, ce ne oferă o imagine asupra viitorului locuinţelor sub apă, notează cnn.com.

2315 afișări
Imaginea articolului LOCUINŢELE viitorului: Cum vor arăta clădirile subacvatice, construite din deşeuri - GALERIE FOTO

Cum arată locuinţele viitorului: clădiri subacvatice, construite din deşeuri. FOTO (Imagine: vincent.callebaut.org)

Viziunea arhitectului Vincent Callebaut pare utopică pentru mulţi oameni, însă planul acestuia pare să reprezinte o soluţie la aglomerarea planetei, fiind în acelaşi timp o variantă pentru cei care iubesc peisajele marine, informează CNN.

Arhitectul a făcut public un plan extrem de ambiţios, ce prevede construirea unor eco-sate subacvatice, ce ar putea găzdui până la 20.000 oameni fiecare.

Proiectul denumit "Aequorea" conţine o serie de reprezentări grafice, ce înfăţişează clădiri imense, realizate în formă de spirale, ce se întind de la suprafaţa apei şi pot ajunge până la baza mării sau oceanelor.

Satele se aseamănă ca formă cu meduzele şi fiecare complex ar urma să fie construit din plastic reciclabil din Marea Insulă de Gunoaie din Pacific, o zonă de acumulare a unei cantităţi impresionante de deşeuri.

Pe lângă spaţiile pentru locuit, Aequorea ar urma să găzduiască şi laboratoare, birouri, hoteluri, terenuri de sport şi diverse micro-ferme, cu o suprafaţă ce s-ar extinde pe 250 de etaje, cu o adâncime de aproape 1.000 metri. Apa mărilor ar fi astfel desalinizată pentru a putea fi consumată, în timp ce microalgele ar descompune deşeurile menajere, iar lumina ar fi furnizată cu ajutorul bioluminiscenţei.

Se pare că Vincent Callebaut s-a gândit cum să rezolve şi eventualele probleme cauzate de curenţii puternici ori de furtunile de pe apă, astfel că geometria turnurilor sale şi balastarea ar atenua foarte mult din forţa apelor, în timp ce grosimea stratului protector al eco-satelor ar fi direct proporţională cu adâncimea, pentru a face faţă presiunii.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici