NASA se pregăteşte de o misiune ISTORICĂ: Sonda care ”va atinge soarele” va fi lansată în 2018

NASA a anunţat miercuri că lansarea sondei Parker, care va intra în atmosfera solară, va avea loc în vara anului 2018, informează Descoperă.

892 afișări
Imaginea articolului NASA se pregăteşte de o misiune ISTORICĂ: Sonda care ”va atinge soarele” va fi lansată în 2018

NASA se pregăteşte de o misiune ISTORICĂ: Sonda care ''va atinge soarele'' va fi lansată în 2018 (Imagine: nasa.gov)

Sonda va avea o viteză de aproape 700.000 de kilometri pe oră, iar cea mai mare provocare a misiunii este aceea de a face faţă temperaturilor şi radiaţiilor extreme.

Misiunea Solar Probe Plus va fi lansată în vara anului 2018. Sonda se va numi Sonda Parker. Este un moment unic în istorie ca o sondă să fie denumită după un savant încă în viaţă. Thomas Zurbuchen, administrator al NASA, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă: „este prima dată când NASA a numit o navă spaţială după o persoană încă în viaţă”.

Eugene Parker (născut la 10 iunie, 1927) este un astrofizician american care a revoluţionat felul în care înţelegem fenomenele solare. În anii '50, Parker a lansat teoria vântului solar supersonic şi a prezis spirala Parker a câmpului magnetic solar.

Parker şi-a primit doctoratul în fizică în anul 1951, la Caltech. În 1967, a fost ales în National Academy of Sciences. Până în 2005, fizicianul a avut activitate la Universitatea din Chicago.

Citeşte continuarea pe DESCOPERĂ

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici