Pilulele Ecstasy, benefice în tratamentul soldaţilor suferind de stres posttraumatic

Pilulele de Ecstasy, un drog recreativ, pot fi folosite în tratamentul soldaţilor suferind de sindromul stresului posttraumatic, au anunţat cercetătorii americani de la Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies din Santa Cruz (California), relatează thescottishsun.co.uk.

219 afișări
Imaginea articolului Pilulele Ecstasy, benefice în tratamentul soldaţilor suferind de stres posttraumatic

Pilulele Ecstasy, benefice în tratamentul soldaţilor suferind de stres posttraumatic (Imagine: Nicu Mircea/Mediafax Foto)

Acest tip de drog, cunoscut şi sub numele de MDMA, îi ajută pe pacienţi să devină mai puţin speriaţi în timpul sesiunilor de terapie, determinându-i să devină mai comunicativi.

Pacienţii au primit aceste pilule în timpul a opt sesiuni de psihoterapie cu durata de o oră.

Cercetătorii americani au constatat că 10 dintre cei 12 voluntari care au luat drogul Ecstasy nu au mai prezentat simptomele descrise în definiţia medicală a sindromului stresului posttraumatic.

Savanţii americani au precizat că subiecţii nu au prezentat ulterior efecte secundare.

Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies din oraşul Santa Cruz din statul California.

Psihiatrul Michael Mithoefer, coordonatorul studiului, a declarat că, deşi Ecstasy era folosit în trecut în scopuri recreative, psihiatrii din lumea întreagă îl foloseau adeseori în timpul şedinţelor pentru a stimula progresul medical al pacienţilor lor.

Terapiile utilizate în cazul sindromului de stres posttraumatic constau în retrăirea traumei, în timpul şedinţelor de terapie, şi nu sunt eficiente "dacă persoana în cauză este îmbibată cu emoţii pe care nu le poate procesa sau dacă acea persoană este «amorţită» din punct de vedere emoţional", a afirmat coordonatorul studiului.

MDMA pare că îi aduce pe pacienţi într-o zonă optimă pentru terapie şi pare că îi ajută să proceseze mai bine trauma, nefiind copleşiţi de sentimente, a explicat psihiatrul american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici