Regula 333: un truc simplu pentru ameliorarea anxietăţii

  • În fiecare moment, în Marea Britanie există aproximativ opt milioane de persoane care se confruntă cu o formă de tulburare de anxietate.
  • Aceasta poate varia de la o tulburare de panică, la anxietate socială, la stres post-traumatic şi fobii precum claustrofobia sau agorafobia.
5785 afișări
Imaginea articolului Regula 333: un truc simplu pentru ameliorarea anxietăţii

Regula 333: un truc simplu pentru ameliorarea anxietăţii

Potrivit NHS, în timp ce majoritatea oamenilor experimentează sentimente de anxietate la un moment dat, pentru unii este mai greu să îşi controleze grijile, iar sentimentele de anxietate au un efect mai constant asupra vieţii lor de zi cu zi.
 
Un studiu realizat în 2014 de YouGov a constatat că una din cinci persoane care se confruntă cu anxietatea nu are niciun mecanism de adaptare care să le ajute să treacă peste ea.
 
În timp ce serviciile de sănătate sugerează tratamente precum terapia sau medicamentele antidepresive, există şi alte lucruri pe care le puteţi face pentru a vă ajuta să gestionaţi aceste sentimente, potrivit Independent.
 
Una dintre aceste metode este cunoscută sub numele de "regula celor 333". Potrivit Healthline, regula 333 este o tehnică informală pentru a face faţă anxietăţii.
 
Aceasta vă poate ajuta să vă menţineţi cu picioarele pe pământ şi "să vă calmaţi într-un moment în care vă simţiţi deosebit de anxios sau copleşit".

Regula 333 constă în trei factori

Atunci când vă simţiţi anxios, va trebui să vă uitaţi în jurul mediului actual şi:
  • Numiţi trei lucruri pe care le vedeţi
  • Identificaţi trei sunete pe care le auziţi
  • Mişcaţi trei lucruri, cum ar fi braţele sau picioarele, sau atingeţi trei lucruri, cum ar fi un obiect
Deşi nu au existat studii ştiinţifice cu privire la eficacitatea regulii 333, aceasta poate fi un ajutor util pentru a gestiona anxietatea.
 
Alte modalităţi de a ajuta la reducerea sentimentului de anxietate, potrivit NHS, includ participarea la un curs de auto-ajutorare, practicarea regulată a exerciţiilor fizice, renunţarea la fumat şi reducerea cantităţii de alcool consumate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici