STUDIU: Calea Lactee, "canibalizată" de galaxia Andromeda, peste 4-5 miliarde de ani

Calea Lactee, galaxia în care se află Terra, va fi "canibalizată" de galaxia Andromeda, cu care va intra în coliziune peste aproximativ 4-5 miliarde de ani. O nouă simulare pe computer, realizată de International Centre for Radio Astronomy Research din Australia, prezintă felul în care va arăta această coliziune cosmică.

474 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Calea Lactee, "canibalizată" de galaxia Andromeda, peste 4-5 miliarde de ani

STUDIU: Calea Lactee, "canibalizată" de galaxia Andromeda, peste 4-5 miliarde de ani (Imagine: NASA.gov)

Această simulare face parte dintr-un nou studiu ştiinţific, realizat pentru a demonstra felul în care galaxiile masive, precum Andromeda, au tendinţa de a creşte "hrănindu-se" cu galaxii mai mici, informează huffingtonpost.com.

"Toate galaxiile se nasc mici, dar ele cresc colecţionând gaze cosmice pe care le transformă foarte eficient în stele", a declarat coordonatorul studiului, Aaron Robotham, profesor la Universitatea Western Australia. "Apoi, din când în când, ele sunt canibalizate complet de galaxii mult mai mari", a mai spus acesta.

Studiul a fost publicat online în buletinul lunar editat de Royal Astronomical Society.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici