A început consolidarea a 22 de clădiri cu risc seismic din Bucureşti. Unde se află acestea

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) are în prezent şantiere deschise la 20 de clădiri cu risc seismic din Capitală. Familiile care locuiau în aceste clădiri au fost mutate în apartamentele de necesitate din Piaţa Naţiunilor Unite, potrivit reprezentanţilor PMB.

393 afișări
Imaginea articolului A început consolidarea a 22 de clădiri cu risc seismic din Bucureşti. Unde se află acestea

A început consolidarea a 22 de clădiri cu risc seismic din Bucureşti. Unde se află acestea

„În acest moment avem şantiere deschise la 20 de clădiri: la 5 dintre acestea (Blănari nr. 2-6-8-10 şi Franceză nr. 30 ) lucrările de punere în siguranţă au fost deja finalizate şi a început consolidarea propriu-zisă , iar la alte 15 a fost demarată prima etapă a procesului deconsolidare, adică punerea în siguranţă”, se arată într-un comunicat PMB.

Potrivit sursei citate, imobilele la care se lucrează pentru consolidare şi reabilitare sunt următoarele: Blănari nr. 2-6-8-10; Franceză nr. 30; Spătarului nr. 36; str Baia de Fier nr. 5; str Bărăţiei nr. 50; Calea Moşilor nr. 215 E/195; Str Lipscani nr. 75; str Mătăsari nr. 44; str Mântuleasa nr. 11; Calea Moşilor nr. 82; Sfinţilor nr. 13; Str sg. Năstase Pamfir nr. 24; Calea Moşilor nr. 74; Calea Moşilor nr. 84; Calea Şerban Vodă nr. 107; str Gladiolelor nr. 11; str. Biserica Enei nr 14.

„Toate cele 20 de clădiri sunt construite în perioada anilor 1900, se află în centrul Bucureştiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Acestea erau foarte degradate şi prezentau un pericol public atât pentru cetăţenii care locuiau în ele cât şi pentru cei care tranzitau zona. Familiile care locuiau în clădirile la care au început lucrările de punere în siguranţă şi consolidare au fost mutate în locuinţele de necesitate deţinute de Primăria Capitalei, în Piaţă Naţiunile Unite, locuinţe modernizate recent”, se mai arată în comunicatul PMB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici