Adrian Diţă, votat de Parlament pentru funcţia de preşedinte al ANCOM

Plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a votat, joi, cu 236 de voturi „pentru” şi 10 voturi „împotrivă”, ca Adrian Diţă să preia funcţia de preşedinte al ANCOM.

394 afișări
Imaginea articolului Adrian Diţă, votat de Parlament pentru funcţia de preşedinte al ANCOM

Adrian Diţă, votat de Parlament pentru funcţia de preşedinte al ANCOM

Premierul Sorin Grindeanu a trimis, marţi, conducerilor celor două Camere ale Parlamentului propunerea pentru funcţia de preşedinte al ANCOM, respectiv a lui Adrian Diţă, director de Public Affairs la Telekom România, care urmează să aibă un mandat de şase ani.

”Având în vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu modificările şi completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Adrian Diţă pentru numirea în funcţia de preşedinte al ANCOM, pentru un mandat de ţase ani, în cadrul şedinţei comune a celor două camere ale Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi”, se arată în scrisoarea semnată de premierul Sorin Grindeanu.

Adria Diţă este director de Public Affairs la Telekom România.

Potrivit informaţiilor din mediul on-line, Adrian Diţă a fost soţul Ancăi Alexandrescu, consilier al fostului premier Victor Ponta.

Guvernul a modificat, la sfârşitul lunii aprilie, prin ordonanţă de urgenţă. procedura de numire a şefului ANCOM, preşedintele României fiind exclus din această procedură, propunerea urmând să fie luată de Parlament, cu majoritatea voturilor senatorilor şi deputaţilor.

”Pe ordinea de zi suplimentară a fost o Ordonanţă de urgenţă de modificare a legii de funcţionare a Autorităţii Naţionale în Telecomunicaţii ANCOM. Este vorba de o Ordonanţă de urgenţă care modifică modalitatea de numire a preşedinteului şi vicepreşedinţilor acestei instituţii, în speţă, preşedintele şi vicepreşedinţii vor fi numiţi tot la propunerea Guvernului – cum se întâmplă acum – dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor prezenţi. Vă reamintesc că ANCOM este o instituţie care funcţionează în subordinea Parlamentului României”, a declarat atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici