Al cincilea vaccin pentru COVID, Novavax, ar putea fi aprobat săptămâna viitoare

  • Există şanse mari ca Novavax să primească aprobare săptămâna viitoare de la Agenţia europeană a medicamentului, conform Financial Times, citat de Reuters.
  • Apoi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va putea aproba Novavax-ul şi include pe lista de urgenţă.
  • Novavax este un vaccin bazat pe proteine.
2380 afișări
Imaginea articolului Al cincilea vaccin pentru COVID, Novavax, ar putea fi aprobat săptămâna viitoare
Concret, odată ce noul vaccin va fi aprobat, va fi trimis către ţări subdezvoltate sau în curs de dezvoltare, unde, din nefericire, dozele necesare de vaccin anti-COVID nu au fost îndeajuns pentru populaţie.
 
Serul Novavax s-a dovedit a fi eficient (peste 90% grad de eficienţă) împotriva mai multor variante de coronavirus, informează Reuters.
 
Novavax a primit prima autorizare în Indonezia, în noiembrie şi momentan, se află în proces de aprobare în Japonia, unde va putea fi fabricat, dar şi distribuit către alte ţări.
 
Momentan, Novavax  are doar două doze cu care speră să lupte împotriva tulpinii Omicron. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici