Ancheta a Poliţiei Dâmboviţa după ce un bebeluş născut prematur a murit la spital

Poliţiştii din Dâmboviţa au deschis o anchetă, după ce un bebeluş născut prematur în urmă cu o săptămână, a murit, miercuri seara, în secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. O cercetare internă se face şi la unitatea medicală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

722 afișări
Imaginea articolului Ancheta a Poliţiei Dâmboviţa după ce un bebeluş născut prematur a murit la spital

Ancheta a Poliţiei Dâmboviţa după ce un bebeluş născut prematur a murit la spital

Reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa au declarat că au fost demarate cercetări după ce tatăl unui bebeluş născut prematur a sunat la 112 şi a anunţat că băieţelul lui, care a fost născut acum şapte zile, a murit. Copilul era internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

“Tatăl copilului a sesizat poliţia. Facem cercetări, în prezent se efectuează cercetarea la faţa locului. Se vor stabili toate împrejurările evenimentului. Din primele date se pare că ar fi fost născut prematur. Însă, facem cercetări la acest moment”, arată sursa citată.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Elena Firoiu, a declarat că va fi demarată o anchetă internă.

“Referitor la acest eveniment, decesul bebeluşului survenit în compartimentul ATI al Secţiei nou-născuţi, pot să vă spun că bebeluşul avea şapte zile şi era născut prematur. Se va decide o anchetă internă a spitalului care va fi efectuată de către Comisia de Disciplină şi în urma concluziilor acesteia, după necropsie, se va decide dacă se pune problema unui malpraxis sau al unui alt context în care s-a produs acest eveniment nefericit”, a spus Firoiu.

Firoiu a precizat că ancheta va scoate la lumină exact ce s-a întâmplat, afirmând că orice prematur este un caz complicat, cu riscuri majore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici