Cătălin Rădulescu afirmă că i-a fost furată maşina, de lângă sediul SRI. Ce valoare are autoturismul deţinut de celebrul deputat PSD, suspendat pentru afirmaţia legată de utilizarea AKM

Deputatul Cătălin Rădulescu susţine că i-a fost furată maşină, în valoare de 150.000 de euro, care era parcată în apropierea sediului SRI şi a Parlamentului, el susţinând că hoţii au folosit ”sisteme sofisticate de calculatoare”.

1025 afișări
Imaginea articolului Cătălin Rădulescu afirmă că i-a fost furată maşina, de lângă sediul SRI. Ce valoare are autoturismul deţinut de celebrul deputat PSD, suspendat pentru afirmaţia legată de utilizarea AKM

Deputatul Cătălin Rădulescu afirmă că i-a fost furată maşina în valoare de 150.000 euro de lângă sediul SRI

„Dimineaţă (marţi - n.r), la 10, veneam spre Parlament la comisia de anchetă şi eram cu telecomanda, şi când m-am îndreptat, am văzut că nu mai e maşina în faţă. Am crezut că am fost eu obosit seara şi poate am lăsat-o mai în stânga sau mai în dreapta, că aşa face orice om. M-am dus, m-am uitat, am văzut că nu e maşina. Atunci, mi-am dat seama că mi-a fost furată”, a declarat joi, Rădulescu, la Parlament.

Deputatul a sunat la 112, după care le-a trimis sms-uri ministrului de interne, Carmen Dan, şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

„Am sunat la 112, i-am dat mesaj doamnei ministru (Carmen Dan - n.r) şi domnului preşedinte al Camerei Deputaţilor ca să le spun că, iată, în buricul Bucureştiului, lângă SRI şi lângă Parlament, se fură maşini. Doamna Carmen Dan nu mi-a răspuns, că e ocupată (...) Am dat mesaje ca să anunţ chestiunea asta, situaţia”, a susţinut Rădulescu.

De asemenea, deputatul a declarat că nu crede în coincidenţe şi că furtul ar avea legătură cu modificările pe care vrea să le propună la legile justiţiei.

„Poliţiştii mi-au spus că astfel de maşini, cu aceste sisteme, nu pot fi furate de hoţi ordinari şi îţi trebuie nişte sisteme sofisticate de calculatoare. Era cât pe ce să îmi fure şi semnăturile pe legile Justiţiei, numai că am avut aşa, o inspiraţie, mergând spre scara blocului, şi am zis să mai le iau, să mă mai uit un pic pe ele şi nu le-au putut lua. Deci de-asta îi şi rog pe hoţii profesionişti care mi-au luat maşina, să-mi aducă maşina, că legile sunt la mine”, a transmis Cătălin Rădulescu.

Întrebat dacă bănuieşte că cineva din partid ar fi putut pune la cale acest furt, Rădulescu a răspuns că nu.

„Am spus că transmit la toată lumea să nu mai inducă lumea în eroare. Eu nu mai cred în coincidenţe. Maşina e în jur de 150.000 de euro. Nu aveam niciun fel de grijă a maşinii. Nu bănuiesc pe nimeni”, a precizat deputatul.

Acesta a mai spus că singura variantă în care maşina putea fi furată, era ca el să fie monitorizat timp de mai multe luni.

„Era o singură variantă ca să fie furată: numai dacă erai monitorizat non-stop o lună, două luni, şi dacă veneau cu un soft să fie pregătiţi, să ştie când ajungi, când pleci. Iar pentru această monitorizare, trebuie să ai o echipă foarte bine echipată, deci chiar aş vrea să-i văd pe hoţii ăştia aşa bine echipaţi, cu nişte softuri ca să îţi cloneze cheia. Nu prea sunt, ca să fie foarte clar pentru toată lumea. Bau-baul ăsta nu mai vreau să-l cred, (...) pentru că s-a întâmplat exact acum, când am venit cu modificări la legile Justiţiei”, a punctat Rădulescu.

Poliţia Capitalei a confirmat că a fost reclamat furtul maşinii şi a precizat că se facă cercetări în acest caz. „Urmare la solicitarea dvs vă confirmăm că persoana în cauză a reclamat dispariţia autoturismului, parcat în apropierea locuinţei. Imediat la faţa locului s-au deplasat echipaje din cadrul Secţiei 14 Poliţie, precum şi din cadrul structurii de specialitate. A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi au fost demarate investigaţiile. Cercetările sunt efectuate de Serviciul Furturi Auto sub supravegherea PJS 4 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, pentru identificarea făptuitorilor şi recuperarea autoturismului”, a precizat Poliţia Capitalei.

În aprilie 2017, Comitetul Executiv al PSD a decis suspendarea din partid, pe o perioadă de 6 luni, a lui Cătălin Rădulescu în urma declaraţiilor făcute de acesta referitoare la protestele împotriva adoptării OUG 13. „Eu arma cu care am tras în timpul Revoluţiei am păstrat-o. Niciodată nu am vrut să o dau. O ţin acasă ca şi armă de panoplie, AKM-ul acela cu care am tras. Am certificat de colecţionar. Nu se foloseşte. O ţin pentru când, dacă vreodată mai vine cineva cu vreo idee să tranforme cineva statul pentru care am luptat noi, sunt pregătit să ies cu arma şi să trag”, spunea Rădulescu în perioada protestelor antiguvernamentale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici