China pregăteşte o armată de 100.000 de raţe pentru a lupta cu invazia de lăcuste din Pakistan

China pregăteşte 100.000 de raţe pentru a fi trimise în ţara vecină, Pakistan, care este afectată de o invazie de lăcuste, relatează BBC.

24506 afișări
Imaginea articolului China pregăteşte o armată de 100.000 de raţe pentru a lupta cu invazia de lăcuste din Pakistan

China pregăteşte o armată de 100.000 de raţe pentru a lupta cu invazia de lăcuste din Pakistan

Specialiştii chinezi spun că o raţă poate mânca până la 200 de lăcuste pe zi, fiind mai eficientă decât pesticidele.

Pakistanul a declarat starea de urgenţă la începutul lunii. Numărul de lăcuste este cel mai mare din ultimele două deceni. Guvernul chinez a anunţat săptămâna acesta că va trimite o echipă de experţi în Pakistan pentru a găsi soluţii pentru invazia de lăcuste.

Lu Lizhi, un specialist de la Academia de Ştiinţe Agricole din Zhejiang, a descris raţele ca fiind „arme biologice". El a spus că în timp ce o găină poate consuma aproape 70 de lăcuste într-o zi, o raţă poate devora de trei ori mai multe.

„Raţele stau în grupuri fiind mai uşor de controlat decât găinile", a spus acesta pentru presa chineză.

Invazii de lăcuste au loc şi în părţi din Estul Africi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici