Compania Renault, obligată să-şi suspende producţia. Decizia care poate afecta producătorul de maşini

Un tribunal francez a ordonat companiei Renault să suspende producţia, care a fost reîncepută la o fabrică din nordul Franţei, din cauza precauţiilor insuficiente împotriva coronavirusului.

13205 afișări
Imaginea articolului Compania Renault, obligată să-şi suspende producţia. Decizia care poate afecta producătorul de maşini

Compania Renault, obligată să-şi suspende producţia. Decizia care poate afecta producătorul de maşini

 

Fabrica de automobile de la Sandouville, care are aproape 2.000 de angajaţi, a reluat activitatea pe 28 aprilie, după ce s-a oprit pe 16 martie din cauza epidemiei, relatează The Guardian. Cu toate acestea, instanţa din Le Havre a ordonat să înceteze producţia pentru un moment, deoarece reluarea nu „asigura siguranţa lucrătorilor din fabrică care se confruntă cu riscul legat de COVID-19”, potrivit ordinului judecătoresc raportat, scrie AFP.
 
Instanţa a dispus suspendarea producţiei „pentru timpul necesar pentru implementarea eficientă a măsurilor” şi, de asemenea, a spus companiei să efectueze o evaluare a riscurilor.
 
Renault lucrează la un plan de redresare de 2 miliarde de euro pentru următorii 3 ani. Din acest motiv, programul pentru renovarea Technocentre, cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare al companiei, vor fi cel mai probabil amânate pe termen nelimitat. Renault a terminat anul 2019 cu pierderi pentru prima dată în ultimii 10 ani, din cauza scăderii vânzărilor şi a problemelor cu compania Nissan.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici