Curtea Constituţională a României decide astăzi dacă moţiunea depusă de PSD a fost constituţională sau nu

  • CCR decide azi dacă moţiunea depusă de PSD în august a fost constituţională sau nu
  • Ion Cristoiu crede că judecătorii CCR vor amâna decizia până după alegerile locale
  • Decizia CCR urmează să tranşeze pe viitor procedura de depunere a moţiunilor de cenzură
2069 afișări
Imaginea articolului Curtea Constituţională a României decide astăzi dacă moţiunea depusă de PSD a fost constituţională sau nu

Judecătorii Curţii Constituţionale decid azi dacă moţiunea lui Marcel Ciolacu a fost constituţională sau nu.

Hotărârea Curţii urmează să aducă clarificări privind procedura de depunere a moţiunii de cenzură în sesiunile parlamentare oridnare şi extraodinare.

Publicistul Ion Cristoiu spune că spiritul Constituţiei înclină spre faptul că nu pot fi depuse moţiuni de cenzură în sesiunile extraodinare, ci doar o singură moţiune în sesiunea ordinară.

Ion Cristoiu, publicist: Curtea Constituţională va evita să se angajeze într-o manevră sau într-o decizie care poate fi considerată drept implicare în campania electorală. Nu mai sunt presiunile dinaintea moţiunii de cenzură, în sensul că trebuie neapărat să ia o decizie. Se pot găsi numeroase justificări de amânare a acestei decizii până după locale. Dacă s-ar decide în defavoarea PSD am avea de afacere cu o campanie pentru locale dusă de PNL şi va ieşi şi Klaus Iohannis, vă garantez, spunând cât de iresponsabil a fost PSD-ul care a încălcat Constituţia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici