Daniel Dragomir, despre implicarea SRI în politică: Era interes pentru toate partidele

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat, într-un interviu MEDIAFAX-GÂNDUL, că primele semnale de implicare ale SRI în politică au apărut în anul 2012 şi toate partidele au fost de interes, după ce Marian Vanghelie a spus că Ponta şi Maior făceau liste cu cei care trebuie arestaţi din PSD.

707 afișări
Imaginea articolului Daniel Dragomir, despre implicarea SRI în politică: Era interes pentru toate partidele

Daniel Dragomir, despre implicarea SRI în politică: Era interes pentru toate partidele

"Fac o diferenţă între întâlniri între conducerea Serviciului prin viturtea funcţiilor, sunt convins că Ponta şi Dragnea s-au întâlnit (n.r.: cu Florian Coldea). Dacă aceste întâlniri s-au referit la fişa postului e una, dacă s-au făcut pentru liste de oameni care să fie arestaţi, daca s-au stabilit ţinte şi s-a spus "pe ei vreau să îi scoţi din viaţa politică. (...) Coldea nu lua decizii politice, aceşti oameni politici trebuie scoşi la suprafaţă", a declarat Daniel Dragomir.

Fostul ofiţer SRI spune că primele semnale de implicare în politică au apărut în 2012 şi i-au fost confirmate după referendumul de demitere a preşedintelui Băsescu.

"Despre aceste liste toată lumea vorbeşte, eu am vorbit din septembrie, aceste lucruri sunt cunoscute. (...) În Serviciu existau discuţii de mai demult, în dosarul Omar Hayssam ţinte erau Hrebenciuc şi Năstase. Le vedeam. Nu erau atât de la suprafaţă. (...)După referendum se dădea o direcţie Serviciului pe o anumită zonă: să avem grijă ce e acolo, în mediile politice. Era interes pentru toate partidele. (...) Interesul era în special pentru PSD că era la guvernare, dar interes era pentru toate partidele. (...)Că se numeşte Vanghelie, Nichita, Ponta, Dragnea, să iasă şi să spună public. Societatea trebuie să înţeleagă unde suntem", a mai spus Dragomir.

Marian Vanghelie, fost lider în PSD, a declarat că fostul premier Victor Ponta, Ilie Sârbu şi fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista celor 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau "incomode", atât pentru Ponta, cât pentru sistem.

"Întrebaţi-o pe ministrul Olguţa, mi-a spus acum câteva luni: de unde ai ştiut că dosarul era început când mi-ai spus tu? I-am spus primarului Nichita. Victor Ponta, Ilie Sârbu şi George Maior au negociat lista care trebuiau făcute arestările. S-au negociat, adică oamenii din partid incomozi şi cei din sistem care au vrut să scape de ei. Ştiam de această listă, am discutat cu mulţi. Nichita, Olguţa, Duicu, Nicolescu de la Argeş, era o listă de 15 persoane. Unele incomode şi altele cred că unele veneau de la Ponta, altele din partea sistemului care voia să scoată o serie de lideri din viaţa politică", a declarat Marisan Vanghelie, la Antena 3.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici