Ministrul Transporturilor anunţă REZILIEREA contractului pentru centura oraşului Mihăileşti. Răzvan Cuc: Oamenii cred că au altă agendă şi vorbesc cu altcineva/

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a anunţat rezilierea contractului pentru centura oraşului Mihăileşti cu firrma spaniolă Copisa, în condiţiile în care constructorul nu s-a mobilizat suficient, iar lucrările sunt întârziate.

2763 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor anunţă REZILIEREA contractului pentru centura oraşului Mihăileşti. Răzvan Cuc: Oamenii cred că au altă agendă şi vorbesc cu altcineva/

Ministrul Transporturilor anunţă rezilierea contractului pentru centura oraşului Mihăileşti

Aflat într-o vizită pe şantier, ministrul a precizat că lucrările ar fi trebuit terminate în 2017 şi că nu există întârzieri în plăţile către constructor. „Vorbim de 12 luni din 2016, trebuia în 2017 terminată. Suntem în 2019. Am mai avut discuţii şi în mandatul meu din 2017. Am venit şi le-am spus «oameni buni, mobilizaţi-vă şi lucraţi!». Oamenii cred că au altă agendă şi vorbesc cu altcineva”, a spus Cuc.

Directorul CNAIR Narcis Neaga a precizat că progresul financiar este 34%, în timp ce progresul fizic al lucrărilor este de doar 30%.

CNAIR va executa în regie proprie varianta ocolitoare Mihăileşti

CNAIR va executa varianta ocolitoare a oraşului Mihăileşti în regie proprie, după ce contractul de execuţie cu compania spaniolă Copisa a fost reziliat, informează compania.

Decizia de reziliere a fost luată joi după ce reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi CNAIR au constatat că pe şantierul variantei ocolitoare stadiul fizic a ajuns la doar 30% iar utilajele şi muncitorii lipsesc, în condiţiile în care lucrările ar fi trebuit să fie finalizate încă din anul 2017. Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a solicitat directorului general al CNAIR, Narcis Neaga rezilierea contractului după vizită.

Contractul pentru construcţia variantei ocolitoare a localităţii Mihăileşti, în valoare de aproximativ 31 de milioane de lei, fără TVA, a fost semnat în aprilie 2016 între CNAIR S.A şi Asocierea Copisa Constructora Pirenaica S.A.- Copisa Construcţii SRL.

Proiectul care are o lungime totală de 3,18 km de drum naţional configurat la 4 benzi, şi include construcţia a două intersecţii tip giratoriu, care ar urma să asigure legături cu DN6 şi DJ 412A.

Construcţia acestui proiect, cofinanţat din POIM 2014-2020, a început în luna iulie 2016.

Reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi cei ai CNAIR S.A i-au mai cerut şi cu alte ocazii antreprenorului să prezinte un raport de recuperare a întârzierilor.

Proiectul centura de la Mihăileşti, Giurgiu, de pe drumul dintre Bucureşti şi Alexandria Proiectul a fost lansat iniţial în 2011 şi a fost oficial reluat în 2016, însă lucrările au avansat într-un ritm extrem de lent.

La finele lunii martie oficialii CNAIR avansau ideea ca obiectivul să fie finalizat prin forţe proprii, de către compania de drumuri.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici