PMP cere desfiinţarea CNADNR şi comisie de anchetă la ASF privind piaţa asigurărilor

Preşedintele executiv al PMP Valeriu Steriu a declarat joi că partidul pe care îl reprezintă cere desfiinţarea CNADNR, ”o instituţie impotentă”, dar şi o comisie de anchetă la ASF privind piaţa asigurărilor din România.

657 afișări
Imaginea articolului PMP cere desfiinţarea CNADNR şi comisie de anchetă la ASF privind piaţa asigurărilor

PMP cere desfiinţarea CNADNR şi comisie de anchetă la ASF privind piaţa asigurărilor (Imagine: Silviu Matei/ MediafaxFoto)

Valeriu Steriu a criticat CNADNR, pe care a numit-o instituţie ”impotentă şi incompetentă”, dar şi pe miniştrii transporturilor din ultimii patru ani – ”sclavii aceluaişi sistem” – pentru ambuteiajele de pe drumurile spre munte şi spre mare. ”Am rămas uimit să văd că în ultimii patru ani au fost nouă miniştri ai transporturilor: Alexandru Nazare, Ovidiu Silaghi, Relu Fenechiu, Ramona Mănescu, Dan Şova, Ioan Rus, Iulian Matache, Dan Marian Costescu şi ultimul de pe listă, cel pe care probabil niciunul dintre dumneavoastră nu-l ştiţi, Petru Sorin Buşe, de 40 de zile numit ministru. Nu avem de la aceşti miniştri, schimbaţi la fiecare cinci luni, nici măcar cinci kilometri de autostradă. Dacă făceau un kilometru pe lună, aveam şi noi mult mai mult. Toţi au fost sclavii aceluiaşi sistem în care CNANDR, instituţia responsabilă pentru a livra în mod real autostradă sau drum, este aceeaşi: nereformată, aceiaşi dinozauri, aceiaşi oameni care păstoresc bani foarte mulţi şi care este este în mod real impotentă şi incompetentă”, a spus Steriu.

Preşedintele executiv al PMP a făcut apel la prim-ministrul Dacian Cioloş ”să ia urgent măsuri” şi a anunţat că partidul său va cere desfiinţarea CNADNR. ”PMP propune desfiinţarea CNADNR şi găsirea altor soluţii viabile pentru ca românii să nu mai stea nici la anul, nici peste doi ani. Vorbim de zero euro absorbiţi. Oamenii aceştia nu au putut genera proiecte europene să construiască autostrăzi. Problema este că nu au generat nici hârtii pentru ca, la anul, viitorul guvern să aibă ce construi”, a mai declarat el.

O altă situaţie criticată de Steriu în domeniul transporturilor este problema asigurărilor obligatorii pentru autovehicule. ”Am avut două mari companii de asigurări care au dat faliment - ASTRA şi CarpaticaAsig - aceştia nu au fost supravegheaţi în mod clar corespunzător, este vorba de ASF. ASF, care are sau cel puţin a avut de preluat Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, este instituţia controlată politică de oameni plătiţi cu zeci de mii de euro pe lună din aceste RCA-uri. De aici vine întrebarea: ce au păzit aceşti domni?”, a întrebat fostul lider UNPR.

El a anunţat că partidul pe care îl reprezintă va cere o comisie parlamentară de anchetă în domeniul asigurărilor. ”De la 1 septembrie vom propune Parlamentului o comisie specială de anchetă pe acest domeniu, al asigurărilor, pentru a vedea pe ce se duc banii din ASF în salariile acelea absolut îngrijorătoare pentru români că depăşesc orice limită de bun simţ. Acestă comisie va analiza cum a fost în ultimii ani supravegheată şi reglementată piaţa asigurărilor din România, dacă aceasta a ajuns să genereze astfel de probleme românilor de zi cu zi”, a spus Steriu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici