Textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat. Se schimbă un fragment de frază, dacă Sfântului Scaun este de acord

Reprezentanţii Conferinţei episcopale italiene au anunţat, joi, că textul rugăciunii "Tatăl Nostru" va fi modificat, noua versiune a acesteia urmând să fie supusă aprobării Sfântului Scaun, informează ANSA.

38716 afișări
Imaginea articolului Textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat. Se schimbă un fragment de frază, dacă Sfântului Scaun este de acord

Textul rugăciunii „Tatăl Nostru” va fi modificat. Se schimbă un fragment de frază

Modificarea vizează doar un fragment de frază, mai precis "nu ne duce pe noi în ispită", care va deveni "nu ne abandona/ nu ne lăsa să cădem în ispită".

Noua versiune a cărţii liturgice folosite în serviciile religioase de Biserica Catolică, Missale Romanum, conţine modificări şi pentru alte rugăciuni şi trebuie aprobată de Vatican.

Conferinţa episcopală italiană, înfiinţată în 1971, este autorizată să stabilească norme pentru slujbele religioase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici