Comisia Federală de Comerţ atrage atenţia asupra unei noi scheme de tâlhărie: robocalls

  • Comisia Federală de Comerţ a dezvăluit o nouă schemă de tâlhărie
  • Mesaje robot sunt înregistrate pentru a da impresia că provin de la Apple sau Amazon
  • Peste 30 de miliarde de apeluri false au avut loc în 2020 în SUA
1293 afișări
Imaginea articolului Comisia Federală de Comerţ atrage atenţia asupra unei noi scheme de tâlhărie: robocalls

Comisia Federală de Comerţ atrage atenţia asupra unei noi scheme de tâlhărie: robocalls

Probabil ţi s-a întâmplat de multe ori să îţi sune telefonul şi să te trezeşti că îţi vorbeşte un robot. Află că în multe cazuri este o capcană.

Comisia Federală din SUA avertizează utilizatorii cu privire la noua schemă. Mesajul înregistrat îţi spune că e din partea Apple sau Amazon, că ţi-a fost spart contul de iCloud sau că în contul tău apare o tranzacţie care a ridicat semne de întrebare. Următorul pas este direcţionarea către un angajat fals de la una dintre companii, iar acesta îţi cere datele de pe card sau alte informaţii.

Astfel de înşelătorii sunt cunoscute sub denumirea de robocalls în SUA. Au avut loc peste 58 de miliarde de tentative în 2019. Astfel, s-au luat măsuri iar numărul a fost redus la 30 de miliarde anul acesta, ceea ce înseamnă în medie 8,7 apeluri pentru fiecare persoană. Preşedintele Trump le-a oferit autorităţilor puteri mai mari pentru a preveni astfel de înşelătorii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici