Cum să te aperi de spear phishing

  • Pentru atacul asupra Twitter s-a folosit spear phishing-ul.
  • Hackerii vizează telefoanele mobile ale unor anumite ţinte.
  • Victimele sunt convinse să dezvăluie informaţii confidenţiale.
361 afișări
Ştii recenta ispravă de la Twitter, atunci când conturile lui Barack Obama, Elon Musk, Bill Gates sau Jeff Bezos au fost sparte şi folosite pentru o escrocherie cu Bitcoin? Twitter a precizat acum că a fost folosit un atac de tip spear phishing.

Ţinte au fost telefoanele mobile ale unor angajaţi Twitter, care au fost convinşi să dezvăluie date confidenţiale. Restul a fost joacă de copii pentru atacatori.

Liviu Arsene, de la Bitdefender, îţi explică ce înseamnă spear phishing şi cum să te protejezi.

„Atacul s-a desfăşurat prin intermediul telefonului”

„Atacatorii au ca scop să ţintească sau să vizeze un număr foarte select de victime. În cazul Twitter, atacul s-a desfăşurat prin intermediul telefonului.

Cu alte cuvinte, atacatorii au impersonat un coleg de muncă şi atunci au sunat victima şi i-au spus te rog să resetezi o parolă sau să schimbi parola la un anumit tip de serviciu.

Bineînţeles, victima a căzut în plasă, nereuşind să valideze identitatea celui care l-a sunat si a predat accesul atacatorilor.

Este recomandat ca, ori de câte ori primiţi mesaje sau telefoane nesolicitate, să nu le daţi curs.

Pentru a valida dacă mesajul, sau telefonul, sau persoana cu care discutaţi, este una legitimă, încercaţi să-i confirmaţi identitatea printr-un alt canal de comunicare”, a explicat Liviu Arsene, Bitdefender.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici