General Motors testează o maşină autonomă fără pilot de rezervă

  • Cruise, maşina autonomă a General Motors va fi testată fără şofer de rezervă
  • Testele vor fi făcute pe anumite străzi din San Francisco, în anumite condiţii meteo
  • Modelul a acumulat peste 1 milion de mile de condus autonom în medii urbane
276 afișări
Imaginea articolului General Motors testează o maşină autonomă fără pilot de rezervă

Cruise, maşina autonomă a celor de la General Motors, a primit aprobarea să intre pe străzile din San Francisco. Nimic surprinzător până aici, numai că aprobarea permite testarea maşinii fără ca un şofer de rezervă să fie în maşină. Practic, Cruise va fi testată în condiţii reale.

Au fost impuse totuşi nişte condiţii. Maşina nu poate rula dacă plouă puternic sau dacă este ceaţă deasă, nu poate depăşi 50 de kilometri pe oră, şi are acces numai pe anumite străzi.

Sigur, asta nu poate garanta că nu se va întâmpla nimic, până la urmă sunt destule cazuri în care maşini autonome de la Tesla, Uber şi nu numai, au fost implicate în accidente, unele chiar fatale.

Însă CEO-ul Cruise, Dan Ammann e încrezător în tehnologia dezvoltată.

„Am acumulat peste 1 milion de mile de condus autonom în medii urbane complexe şi am construit o inteligenţă artificială care se poate ocupa nu numai de aspectele obişnuite ale condusului, dar se poate ocupa şi de lucrurile nebuneşti pe care le vezi zilnic pe străzile din marile oraşe. Partea simplă a condusului e uşoară, dar e de o sută de ori mai greu să construieşti o inteligenţă artificială care să poată naviga sigur şi confortabil prin aglomeraţii, cu oameni care fac lucruri neobişnuite şi neaşteptate”, spune el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici