Investitorii români vor să atragă femei în industria jocurilor video

Un festival online de gaming care se va desfăşura duminică, va fi dedicat femeilor.

148 afișări
Imaginea articolului Investitorii români vor să atragă femei în industria jocurilor video

Investitorii români vor să atragă femei în industria jocurilor video

Ediţia aniversară a Gaming Marathon va fi dedicată femeilor. Organizatorii încearcă astfel să-şi arate susţinerea faţă de femeile interesate de a lucra în industria de gaming.

Festivalul va avea loc duminică. Timp de peste 15 ore, „streamerii” şi comunităţile lor de sute de mii de pasionaţi de jocuri video le vor încuraja pe fete să urmeze o carieră în gaming, fie că este vorba despre dezvoltarea de jocuri, de crearea de conţinut pe platformele de streaming sau de alegerea unei cariere de jucătoare profesioniste în competiţii oficiale.

„Din cei aproape 8 milioane de români care se joacă jocuri video pe PC, console sau telefoane mobile, 52% sunt bărbaţi, iar 48% sunt femei. Deşi femeile se joacă aproape în egală măsură ca bărbaţii, prezenţa lor în industria dezvoltatoare de jocuri, în crearea de conţinut sau în competiţiile esports rămăne foarte scăzută. De aceea, Gaming Marathon le este dedicat, o întreagă zi în care le vom asculta poveştile şi le vom încuraja să-şi urmeze pasiunea, combătând prejudecăţile de care se lovesc atunci când vor să facă acest pas. Mai multe femei în gaming înseamnă mai multă diversitate care generează mai multă creativitate şi valoare pentru industrie”, a explicat Tudor Dăescu, preşedinte Gaming Week, co-organizatorul Gaming Marathon.

Gaming Marathon are loc duminică, începând cu ora 10:00, pe portalul organizatorilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici