Japonezii au inventat masca inteligentă care traduce în opt limbi

  • Un start-up japonez a inventat masca smart care traduce din 8 limbi
  • Noua invenţie face comunicarea şi distanţarea socială mai uşoară
  • Masca inteligentă nu oferă protecţie împotriva coronavirusului
  • Preţul unei astfel de măşti va fi între 40 şi 50 de dolari
928 afișări
Imaginea articolului Japonezii au inventat masca inteligentă care traduce în opt limbi

Japonezii au inventat masca inteligentă care traduce în opt limbi

Un start-up japonez, Donut Robotics, a inventat o mască inteligentă concepută pentru a facilita comunicarea şi distanţarea socială, scrie CNN. În combinaţie cu o aplicaţie, masca inteligentă C-Face Smart poate transcrie, dicta şi amplifica vocea celui care o poartă şi poate traduce vorbirea în opt limbi diferite – japoneză, chineză, coreeană, vietnameză, indoneziană, engleză, spaniolă şi franceză.

Nu vei fi protejat de noul coronavirus cu această mască, dat te poţi bucura de înalta ei tehnologie. Este fabricată din plastic alb şi silicon şi are un microfon încorporat care se conectează la smartphone-ul tău prin Bluetooth. Cipul Bluetooth al măştii se poate conecta la telefonul tău de la 10 m distanţă. Vei plăti între 40 şi 50 de dolari pe o astfel de mască.

Iniţial, Donut Robotics a dezvoltat un software de traducere pentru un robot. Proiectul a stagnat odată cu pandemia, dar inginerii au venit cu ideea de a folosi acelaşi software pentru realizarea unei măşti pentru faţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici