NASA califică drept extrem de neobişnuită prăbuşirea "misterioasă" a unei rachete pe Lună

NASA a declarat că o rachetă de origine naţională necunoscută care s-a prăbuşit pe Lună la începutul acestui an a produs un crater dublu la suprafaţă, o performanţă surprinzătoare.

15554 afișări
Imaginea articolului NASA califică drept extrem de neobişnuită prăbuşirea "misterioasă" a unei rachete pe Lună

Sursa foto: Twitter, NASA 360

Lunar Reconnaissance Orbiter al agenţiei, care colectează date despre Lună, a observat două cratere după ce "corpul misterios al rachetei" s-a ciocnit cu Luna pe 4 martie, a declarat recent NASA.

Acesta a creat un crater estic cu un diametru de aproximativ 19,5 metri şi un crater vestic cu un diametru de aproximativ 17,5 metri.

Agenţia a precizat că acest crater dublu ar putea indica faptul că racheta a avut o masă mare la fiecare capăt al ei. De obicei, o rachetă care şi-a consumat combustibilul va avea masa doar la capătul cu motorul, cealaltă parte fiind un rezervor de combustibil gol.

Originea rachetei este incertă, dar craterul dublu pe care l-a produs ar putea dezvălui identitatea acesteia, potrivit comunicatului.

Un corp de rachetă care a lovit Luna nu a mai creat un crater dublu până acum, se precizează în comunicat.

Houston Chronicle a relatat că nicio ţară care explorează spaţiul nu a revendicat până acum racheta ca fiind a sa, citează The Hill.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici