O fetiţă de 12 ani, din Cehia, a reuşit să prindă hackerii care au furat până la 500.000 de dolari

  • Fetiţa i-a transmis companiei de securitate cibernetică, Avast, descoperirea ei
  • Avast a analizat descoperirea fetei şi a descoperit aplicaţii cu viruşi din App Store şi Google Play
2147 afișări
Imaginea articolului O fetiţă de 12 ani, din Cehia, a reuşit să prindă hackerii care au furat până la 500.000 de dolari

O fetiţă de 12 ani, din Cehia, a reuşit să prindă hackerii care au furat până la 500.000 de dolari

Dacă infractorii din „Singur Acasă” erau hackeri, atunci eroina era o fată de 12 ani din Cehia. Ea şi-a dat seama cum o aplicaţie din magazinele oficiale îşi însela clienţii.

Fetiţa a contactat compania Avast, specializată în securitate cibernetică. Nu a fost o întâmplare că a ştiut ce trebuie făcut într-o astfel de situaţie. Ea a participat la un proiect al companiei Avast, realizat în şcolile din Cehia, unde a învăţat ce este siguranţa online.

Avast a luat în serios mesajul fetiţiei şi a descoperit şapte aplicaţii cu probleme. 2.4 milioane de oameni le-au descărcat. Ce făceau hackerii? Taxau utilizatorii cu sume între 2 şi 10 dolari pentru servicii care nu costau atât. Hackerii au adunat 500.000 de dolari înainte ca planul să le fie dejucat de fata de 12 ani.

În urma raportului Avast, aplicaţiile au fost şterse din Google Play şi App Store.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici