O firmă a lansat smartphone-ul care nu permite realizarea de fotografii nud

Producătorii telefonul Tone e20 doresc să oprească utilizatorii, în special cei minori, să mai facă poze nud pe care mai apoi le pot regreta, scrie CNET.

1047 afișări
Imaginea articolului O firmă a lansat smartphone-ul care nu permite realizarea de fotografii nud

A fost lansat smartphone-ul care nu permite realizarea de fotografii nud

Aproape 50% dintre adulţii americani au trimis poze sau videoclipuri nud, potrivit unui studiu din 2014, în timp ce 89% din femeile din genereţia milenialilor au făcut astfel de poze.

Tone e20 este un telefon de buget (180 de dolari) de la compania japoneză Tone. Telefonul vine cu un soft cu inteligenţă artificială care nu le permite utilizatorilor să facă poze nud.

Când un utilizator încearcă să facă o astfel de poză, softul nu permite salvarea ei.

Telefonul încearcă să protejeze tinerii de fotografi pe care într-o zi viitoare le pot regreta.

Tone e20 poate fi conectat cu o altă personă şi poate să alerteze părinţii sau tutorele copilului cu privire la intenţiile acestuia.

Astfel de programe, bazate pe inteligenţă artifficială, sunt utilizate în detectarea de conţinut neadecvat şi de companii precum Facebook sau Google.

Autor: Gabriel Negreanu
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici