Postările celebrităţilor pe reţelele de socializare provoacă sentimente negative urmăritorilor - STUDIU

Marile vedete de pe reţelele de socializare, printre care Kim Kardashian, Justin Bieber şi Charli D'Amelio, influenţează urmăritorii de pe Instagram care experimentează mai multe sentimente negative în legătură cu imaginea de sine, potrivit unei cercetări interne a Facebook.

348 afișări
Imaginea articolului Postările celebrităţilor pe reţelele de socializare provoacă sentimente negative urmăritorilor - STUDIU

Postările celebrităţilor pe reţelele de socializare provoacă sentimente negative urmăritorilor - STUDIU

Cercetarea, intitulată "Social comparison on Instagram", a chestionat 100.000 de persoane în martie şi aprilie 2020 în nouă ţări, inclusiv în Statele Unite, Australia şi Brazilia.
 
Purtătorul de cuvânt al Facebook, Kevin McAlister, a declarat că respondenţilor la sondaj nu li s-a cerut să numească conturi specifice, dar cercetătorii au descoperit că multe conturi de celebrităţi au fost "unele dintre cele mai des întâlnite conturi pentru persoanele care ne-au spus că au experimentat fie niveluri mai mari, fie mai mici de comparaţie socială negativă pe Instagram", pe baza datelor interne ale companiei, potrivit Reuters.
 
Cercetătorii Facebook nu au studiat dacă expunerea utilizatorilor la aceste conturi de celebrităţi a dus la sentimente negative faţă de ei înşişi sau faţă de cei din jur. Cântăreaţa Ariana Grande şi modelul Kendall Jenner s-au numărat printre celebrităţile pentru care adepţii au simţit mai multe comparaţii sociale negative, au constatat cercetătorii Facebook.
 
Cercetătorii Facebook au menţionat că firma ar putea colabora cu vedetele în cadrul unor campanii pentru a reduce comparaţia negativă.
 
Cercetătorii de la Facebook au descoperit că expunerea conţinutului despre celebrităţi în feed-ul Instagram a fost asociat cu mai multe comparaţii negative.
 
Aproape jumătate din conţinutul pe care oamenii îl văd pe Instagram provine de la celebrităţi, a arătat cercetarea.
 
În urma acestui studiu se arată că Facebook ştia că aplicaţiile sale dăunează sănătăţii mentale a unor adolescenţi şi tineri utilizatori.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici