VIDEO Tesla deschide prima staţie de încărcare rapidă din România. Cele patru oraşe unde vor funcţiona Supercharger Stations

  • În România, Tesla va avea Supercharger Stations în Bucureşti, Timişoara, Sibiu şi Piteşti.
  • Radu Benea are business-uri în domeniul imobiliare şi de organizare de evenimente.
  • Şi-ar dori o maşină electrică Tesla, dar spune că infrastructura este deficitară.
14262 afișări

Timişoara a fost primul oraş din Europa cu străzi iluminate electric. Tot aici a circulat şi primul tramvai din ţara noastră. Iar acum, bifăm încă o premieră. Tesla deschide prima staţie de încărcare tot aici, la Timişoara. Lucrările sunt aproape gata, iar la final staţia de încărcare rapidă va avea 6 prize.

„Cu toţii ştim beneficiile maşinilor electrice. Sunt maşini foarte puternice, sunt maşini fiabile, sunt maşini cu taxe zero, adică foarte econome. Într-adevăr, singura şi cea mai mare problemă a lor este autonomia şi faptul că lipsesc astfel de staţii de încărcare, lipseşte infrastructura. Cu o infrastructură adecvată, numărul maşinilor electrice va creşte. Maşinile electrice sunt, clar, viitorul”, consideră Radu Benea, antreprenor.

„Cel puţin doi prieteni buni din lista mea sunt posesori de Tesla. O staţie de încărcare rapidă pentru mai multe maşini nu a existat şi, într-adevăr, ăsta este un pas înainte. Cu siguranţă mă gândesc să fac pasul spre electric. Ideea e doar când, pentru că problema cea mai mare a acestor maşini este autonomia. Dar se pare că au ajuns la nişte autonomii destul de bune, peste 400-500 de kilometri, ceea ce ne permite să facem un drum la Constanţa din două, cu infrastructura adecvată”, adaugă Radu Benea, la ŞTIU, pe Aleph News.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici