VIDEO Eva, primul robot capabil să zâmbească

  • Inginerii folosesc inteligenţa artificială pentru a crea un robot care poate zâmbi înapoi.
  • Eva foloseşte AI de învăţare pentru a citi şi apoi a reflecta expresiile de pe feţele umane din apropiere.
  • Roboţii capabili să răspundă la limbajul corpului ar fi utili la locuri de muncă, dar şi în spitale sau şcoli.
216 afișări
Imaginea articolului VIDEO Eva, primul robot capabil să zâmbească

20210601 ROBOTUL CARE ZÂMBEŞTE

Expresiile faciale sunt esenţiale în comunicarea nonverbală. Chiar şi roboţii au nevoie de ele. Din acest motiv, cercetătorii de la Columbia Engineering 
folosesc inteligenţa artificială pentru a învăţa roboţii să realizeze expresii faciale umane. mAşa au creat-o pe Eva. Primul robot care răspunde la expresiile oamenilor din apropiere.
 
„Eva este capabilă să imite diverse expresii faciale, cu o puternică capacitate de generalizare şi diverse condiţii. Eva poate comunica printr-o cameră video live, videoclipuri înregistrate pe telefon sau descărcate online”.
 
Prin această funcţie, cercetătorii spun că oamenii ar avea mai multă încredere în roboţi.
 
Ei mai adaugă şi că roboţii capabili să răspundă la o mare varietate de limbaj al corpului uman ar fi utili la locuri de muncă precum spitale sau şcoli.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici