Analist financiar: „Dacă se prelungesc revoltele în S.U.A, vom vedea tensiuni în pieţele financiare”

  • Tensiunile din pieţele financiare ar putea afecta România, dar, momentan, impactul nu este unul consistent în economie
  • Claudiu Cazacu, analist X-Trade Broker, crede că dolarul va fi mai slab dacă revoltele din S.U.A vor continua
  • Revoltele ar putea agita anul electoral şi ar putea crea tensiuni mai mari pe pieţele financiare
478 afișări

Analistul finaciar Claudiu Cazacu susţine că prelungirea protestelor din Statele Unite poate avea efecte şi asupra ţării noastre.

Chiar dacă, momentan, nu resimţim nimic, în viitor aceste manifestări vor agita anul electoral din SUA şi ar putea crea tensiuni mai mari pe pieţele financiare, iar unda de şoc ar putea ajunge la noi.

”În condiţiile în care vorbim despre o situaţie care nu se va prelungi, efectele sunt limitate. În pieţele financiare un dolar ceva mai slab. Asta nu este în favoarea exportatorilor din România. Dacă situaţia se va prelungi, atunci vom vedea întrebări referitoare la cursele electorale şi un an electoral mai agitat ar putea însemna tensiuni ceva mai mari pe pieţele financiare şi asta să se transmită cumva şi către ţara noastră. Deocamdată, impactul nu este unul foarte consistent în economia reală”, spune Claudiu Cazacu, analist X-Trade Broker.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici