Deşi pot funcţiona, pensiunile sunt goale. Antreprenor: Premierul trebuie să dea un semnal românilor că pot ieşi din casă

  • Antreprenorii din HoReCa spun că pensiunile sunt goale, deşi românii au voie să iasă din casă.
  • Aceştia îi cer premierului să iasă public să asigure românii că pot părăsi locuinţa şi chiar localitatea.
  • România are peste 8.000 de structuri de cazare.
790 afișări

Deşi acum poţi petrece o zi relaxantă la o pensiune, antreprenorii din HoReCa spun că toate pensiunile sunt goale, fără vizitatori. Aceştia spun că românii nu cred că este posibil să călătorească în împrejurimi, întrucât guvernanţii spun să nu părăreşti localitatea fără un motiv întemeiat.

Dragoş Petrescu, proprietar de restaurante: „ Dacă nu vom avea şi o comunicare, o promovare din partea autorităţilor, respectiv prim-ministrul să iasă, acest semnal va fi extrem de important ca în realitate oamenii să aibă încredere să iasă din casă. Pe drum, nimeni. Nici o maşină de bucureştean nu se îndrepta spre Valea Prahovei, ceva de necrezut.” 

Sectorul HoReCa, cel mai afectat de criza COVID-19, se redeschide treptat. Astfel, vei putea ieşi la terasă din 1 iunie. În 15 iunie, restaurantele se vor redeschide parţial la interior şi vor funcţiona la 50% din capacitatea totală.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici