Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

74 afișări

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a fost citată azi la Parchetul General, pentru a fi audiată într-un dosar deschis ca urmare a unui denunţ în legătură cu sumele de bani obţinute din închirierea unui imobil.

Sebastian Ghiţă a anunţat aseară că a reclamat-o la Secţia pentru anchetarea magistraţilor pe Laura Codruţa Kovesi, pentru constituire de grup infracţional organizat. Afaceristul susţine că fost procuror-şef DNA i-ar fi cerut să plătească avionul pentru aducerea lui Nicolae Popa.

Parlamentul European discută luni o nouă rezoluţie non-legislativă privind aderarea României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen. Votul este programat marţi. Rezoluţia este non-legislativă şi recomandă Consiliului UE să ia o decizie promptă şi pozitivă pentru a permite accesul celor două state la spaţiul de liberă circulaţie.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene va decide azi dacă Marea Britanie poate opri procesul privind ieşirea din Uniunea Europeană în mod unilateral. Decizia, care va fi luată într-un timp mai scurt decât celelalte decizii, va fi făcută din cauza unui vot în Parlamentul britanic, care va decide dacă propunerea premierului Theresa May, privind Brexit, va fi sau nu aprobată.

Ministrul de Externe al Arabiei Saudite a respins apelul Turciei privind extrădarea suspecţilor implicaţi în asasinarea jurnalistului Jamal Khashoggi. Cu o săptămână în urmă, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a cerut extrădarea fostului şef al serviciilor secrete din Arabia Saudită şi a fostului consilier regal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici