WikiLeaks: Washingtonul s-a interesat cum face faţă stresului preşedintele Argentinei

Departamentul de Stat a încercat să afle de la ambasada sa din Buenos Aires dacă preşedintele Cristina Kirchner ia medicamente pentru a-şi controla "nervii şi stresul", potrivit unui document secret datând din 31 decembrie 2009, dezvăluit de site-ul WikiLeaks.

21 afișări
Imaginea articolului WikiLeaks: Washingtonul s-a interesat cum face faţă stresului preşedintele Argentinei

WikiLeaks: Washingtonul s-a interesat cum face faţă stresului preşedintele Argentinei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cum îşi controlează Cristina Fernandez de Kirchner nervii şi anxietatea? Cum îi afectează stresul comportamentul faţă de consilieri şi luarea de decizii?", se întreabă biroul de informaţii al Departamentului de Stat într-un mesaj către ambasada Statelor Unite, publicat luni de cotidianul El Pais.

"Ce măsuri ia Cristina Fernandez de Kirchner sau consilierii ei pentru a face faţă stresului? Ia medicamente? În ce circumstanţe îşi poate controla cel mai bine stresul? Cum o afectează emoţiile în luarea deciziilor şi cum îşi reduce tensiunea când este stresată?", continuă nota diplomatică.

Documentul se preocupă şi de sănătatea fostului preşedinte, Nestor Kirchner, decedat la 27 octombrie, şi despre boala sa gastro-intestinală şi întreabă dacă ia medicamente.

"Binecunoscut pentru temperamentul său puternic, Nestor Kirchner a demonstrat o tendinţă mai mare de a oscila între emoţii extreme? Care sunt ţintele cele mai comune al furiei lui Nestor Kirchner", întreabă documentul.

Biroul de informaţii al Departamentul de State se interesează, de asemenea, de relaţiile de muncă dintre cei doi soţi, întrebând dacă Cristina Kirchner împărtăşeşte "viziunea politică de confruntare" a soţului ei sau dacă încearcă să modereze "stilul politic foarte dur" al acestuia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici