Prima pagină » Comunicate » CENTRALĂ FOTOVOLTAICĂ AMPLASATĂ LA SEDIUL ADMINISTRATIV AL PRIMĂRIEI SECTOR 2

CENTRALĂ FOTOVOLTAICĂ AMPLASATĂ LA SEDIUL ADMINISTRATIV AL PRIMĂRIEI SECTOR 2

CENTRALĂ FOTOVOLTAICĂ AMPLASATĂ LA SEDIUL ADMINISTRATIV AL PRIMĂRIEI SECTOR 2
Mediafax
03 iul. 2025, 11:26, Comunicate

Sectorul 2 al Municipiului București a semnat în data de 26.11.2024 contractul de finanțare pentru implementarea proiectului ,,Centrală fotovoltaică amplasată la sediul administrativ al Primăriei Sectorului 2″ – cod SMIS 315036, proiect finanțat prin Fondul pentru Modernizare, Apelul „Sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsum pentru entități publice”, program derulat de către Ministerul Energiei.

          Obiectivul general Investiția are ca direcție generală valorificarea potențialului energetic solar pentru producerea energiei regenerabile, producție majorată a energiei electrice din surse regenerabile, prin implementarea unei capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile folosind panouri fotovoltaice, contribuind la atingerea obiectivelor asumate de România în cadrul FM, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie și stocarea energiei. Astfel, fiecare MWh produs prin sursă fotovoltaică permite evitarea răspândirii în atmosferă a 0,6119 tone CO2 (gaz responsabil pentru efectul de seră), rezultate din producerea unui MWh prin metoda tradițională termoelectrică.

Indicatori de rezultat ai investiției

Centrala electrică fotovoltaică va avea o putere instalată de cca. 132,1 kW, va fi amplasată pe terasa clădirii administrative a Primăriei Sectorului 2, din Str. Chiristigiilor nr. 11-13, Sector 2.

Exploatarea Centralei Electrice Fotovoltaică propusă, având un factor de capacitate estimat de 14,07%, va asigura o producție de energie electrică de aproximativ 168,85 MWh/an ce va fi utilizată exclusiv pentru autoconsum și va reprezenta o economie de aproximativ 25,5 % din consumul anual al clădirii, raportat la anul 2022, respectiv 661,78 MWh/an. De asemenea, funcționarea centralei va genera reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 103,31 tone CO2 echivalent pe an, raportat la producția preconizată.

Producția totală de energie pentru întreaga perioada de exploatare prevăzută, respectiv 20 ani, va fi de aproximativ 3.377,00 MWh.

Valoarea totală a Proiectului este de 843.321,54 lei, din care:

  • Valoarea maximă asigurată din Fondul pentru Modernizare este de 100% din cheltuielile eligibile, respectiv 321,54 lei;
  • Valoarea asigurată de Beneficiar este de 0 lei.

Perioada de implementare a Proiectului este cuprinsă între data semnării contractului de finanțare, respectiv 26.11.2024 și 31.12.2026, conform graficului de activități.

Perioada de durabilitate a Proiectului este de 5 ani, calculată de la data punerii în funcțiune a investiției.

Apel de proiecte gestionat de Ministerul Energiei, în calitate de autoritate națională de implementare și gestionare a fondurilor alocate României prin Fondul pentru Modernizare

                       

                     

 

    Sectorul 2

    al Municipiului București

 

                 

Date de contact beneficiar:

Str. Chiristigiilor nr. 11-13, sector 2, București

Pentru detalii suplimentare: Anda Popa, Responsabil comunicare/diseminare; Email: [email protected], tel: 0372106100 int. 426.

 

 

“Finanțat prin Fondul de Modernizare”