Prima pagină » Economic » PVH, compania-mamă a brandurilor Calvin Klein și Tommy Hilfiger, face concedieri la sediul regional din Amsterdam

PVH, compania-mamă a brandurilor Calvin Klein și Tommy Hilfiger, face concedieri la sediul regional din Amsterdam

Holdingul PVH, care deține mărcile Calvin Klein și Tommy Hilfiger, implementează concedieri la sediul său regional din Amsterdam. Reorganizarea vine după o pierdere de 300 de milioane de euro în primul trimestru al anului.
PVH, compania-mamă a brandurilor Calvin Klein și Tommy Hilfiger, face concedieri la sediul regional din Amsterdam

Strategie de redresare

Potrivit revistei britanice de specialitate Drapers, PVH își restructurează sediul regional EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) din Amsterdam. În această regiune, au fost desființate mai multe posturi, iar altele au fost modificate – însă numărul exact de poziții afectate nu este cunoscut deocamdată. Reorganizarea face parte dintr-o strategie mai amplă de consolidare a prezenței în regiune, scrie retaildetail.eu.

În primul trimestru, PVH a raportat o pierdere înainte de taxe de 349 de milioane de dolari (300 de milioane de euro), o deteriorare semnificativă față de profitul de 187 de milioane de dolari înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut. Deși veniturile au crescut cu 2 %, rezultatele au fost puternic afectate de ajustările valorii fondului comercial și a activelor necorporale.

Grupul de modă PVH lucrează cu 5 fabrici din România

România este o piaţă relativ mică în ecosistemul de furnizori al gigantului PVH, care are în total 700 de fabrici partenere împărţite în diferite colţuri de lume. O bună parte din producţie, ca în cazul majorităţii mărcilor de modă, se realizează în Asia, un continent cunoscut pentru costurile mici şi pentru numărul mare de fabrici.

Situaţia nu diferă nici în cazul grupului ce deţine Calvin Klein şi Tommy Hilfiger, care lucrează în state precum Vietnam sau Bangladesh cu zeci de unităţi de producţie. În România, sunt doar cinci fabrici partenere, conform datelor aferente finalului de an 2021, iar acestea realizează accesorii, precum curele, dar şi încălţăminte şi alte bunuri de maro­chinărie. Gigantul nu deţine producţie proprie pe plan local.

Toţi furnizorii din România sunt înca­draţi în categoria „Level 1“, cea mai impor­tantă, e vorba de companii care realizează bunuri finite, ce implică mai multă muncă manuală. Cea de-a doua categorie de furnizori e „Level 2“, companii responsabile pentru croire, realizare de tipare.