O femeie confirmată cu virusul A/H1N1 a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

O femeie de 42 de ani din Caracal, judeţul Olt, a murit, duminică dimineaţă, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, ea fiind confirmată cu virusul A/H1N1.

150 afișări
Imaginea articolului O femeie confirmată cu virusul A/H1N1 a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

O femeie confirmată cu virusul A/H1N1 a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, Marinela Madan, a declarat, luni, că cel de-al patrulea deces din judeţ de la începutul noului an s-a înregistrat, duminică, în cazul unei paciente confirmate cu gripă nouă.

"Este vorba despre o femeie de 42 de ani din Caracal, mama prietenei unui tânăr de 21 ani, mort în urmă cu câteva zile, confirmat, de asemenea, cu virusul A/H1N1. Cei doi nu s-au îmbolnăvit unul de la altul, ci au avut o sursă comună de la care au contractat virusul", a declarat Marinela Madan.

Potrivit sursei citate, femeia a fost adusă în stare gravă a doua zi de Crăciun la Spitalul Municipal Caracal.

În prezent, la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina se mai află internată o femeie în stare foarte gravă, urmând ca rezultatele probelor de laborator să ajungă, luni, de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti.

Este al patrulea caz de deces în cazul unor pacienţi cu gripă nouă, din judeţul Olt, în ultimele opt zile.

Alte două persoane din judeţul Olt, o femeie din comuna Pleşoiu, în vârstă de 69 de ani, şi un bărbat din localitatea Sprâncenata, de 54 de ani, au murit din cauza gripei noi, în primele zile ale noului an. Femeia de 69 de ani a murit în 3 ianuarie, iar pacientul de 54 de ani - în 4 ianuarie, rezultatele cu confirmarea virusului A/H1N1 de la Institutul «Cantacuzino» sosind la spital după decesul celor două persoane.

Un tânăr în vârstă de 21 de ani din municipiul Caracal a murit în 7 ianuarie la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, el fiind confirmat cu gripă de tip A/H1N1.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici