Patru elevi de la două şcoli din Focşani, diagnosticaţi cu gripă porcină

Primele patru cazuri de gripă AH1N1 au fost confirmate, miercuri, în judeţul Vrancea, la patru elevi de la două unităţi de învăţământ din municipiul Focşani, iar clasele din care fac parte aceştia vor fi închise pentru o săptămână.

64 afișări
Imaginea articolului Patru elevi de la două şcoli din Focşani, diagnosticaţi cu gripă porcină

Patru elevi de la două şcoli din Focşani, diagnosticaţi cu gripă porcină (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, trei elevi de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focşani şi unul de la Şcoala Generală nr. 9 din municipiu au fost diagnosticaţi cu acest virus, fiind izolaţi la domiciliu sub tratament.

Într-un comunicat de presă transmis miercuri, DSP precizează că cei trei elevi bolnavi de la Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" fac parte din aceeaşi clasă şi că toţi cei patru pacienţi au forme uşoare de gripă.

Conform sursei citate, începând de miercuri în cele două unităţi de învăţământ din care provin elevii bolnavi va fi făcut triajul epidemiologic şi vor fi recoltate probe de la persoanele cu care pacienţii au intrat în contact şi care au semne de infecţie respiratorie.

De asemenea, cele două clase din care fac parte elevii bolnavi vor fi închise pentru şapte zile, timp în care vor fi igienizate şi dezinfectate.

Directorul Colegiului Tehnic "Valeriu D. Cotea" din Focşani, Florin Iamandei, a declarat că primele simptome ale bolii au apărut la copii încă de săptămâna trecută.

"Săptămâna trecută am început să avem cazuri de copii care manifestau simptomele gripei AH1N1. La trei din 11 elevi s-a confirmat că sunt infectaţi cu acest virus şi s-au luat măsurile care se impun în astfel de cazuri, respectiv copiii de la clasa respectivă au fost trimişi acasă, iar sala respectivă a fost dezinfectată şi sigilată", a precizat directorul Iamandei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici