Un elev de la o şcoală din Alba Iulia, diagnosticat cu gripă porcină

Un elev de la o şcoală generală din Alba Iulia a fost diagnosticat, miercuri, cu gripă nouă, băiatul fiind fratele unui licean în cazul căruia infectarea cu virusul AH1N1 a fost confirmată săptămâna trecută.

28 afișări
Imaginea articolului Un elev de la o şcoală din Alba Iulia, diagnosticat cu gripă porcină

Un elev de la o şcoală din Alba Iulia, diagnosticat cu gripă nouă (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Alba, dr. Mircea Lămurean, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că elevul diagnosticat cu gripă nouă a fost izolat la domiciliu imediat ce a prezentat primele simptome, având în vedere faptul că este fratele unui licean de la Colegiul "Horea, Cloşca şi Crişan", pentru care infectarea a fost confirmată săptămâna trecută.

Lămurean a spus că băiatul învaţă la Şcoala "Mihai Eminescu" din Alba Iulia, iar medicii vor îi ţine sub supraveghere pe colegii acestuia pentru a identifica alte posibile îmbolnăviri.

Acesta este al doisprezecelea caz de gripă AH1N1 înregistrat în judeţul Alba. Pe lângă acesta, au fost confirmate unsprezece cazuri de gripă nouă - trei la membri ai aceleiaşi familii din Alba Iulia care se întorseseră recent de la Roma, şapte la elevi şi unul la o studentă. De asemenea, Colegiul "Horea, Cloşca şi Crişan", cel mai mare liceu din Alba Iulia, se află în carantină, iar cursurile au fost suspendate, începând de luni, pentru o săptămână.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici