Candidatul PNL la şefia CJ Mureş este fostul prefect Ciprian Dobre

Conducerea PNL a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă, candidatul validat pentru şefia CJ Mureş, fostul prefect al judeţului, Ciprian Dobre, despre care liderul PNL Mureş, Eugen Nicolăescu, a spus că a fost cel mai bun prefect pe care l-a avut Guvernul în teritoriu.

62 afișări
Imaginea articolului Candidatul PNL la şefia CJ Mureş este fostul prefect Ciprian Dobre

Candidatul PNL la şefia CJ Mureş este fostul prefect Ciprian Dobre (Imagine: Mediafax Foto)

"PNL, atât la nivel central, cât şi la nivel regional, este deschis la colaborare şi doreşte ca prin inteligenţă şi prin muncă susţinută să se găsească soluţii. Noi ne-am gândit la o soluţie pe care am şi propus-o în judeţul Mureş şi o propunem în aceste zile şi în judeţele Harghita şi Covasna, şi anume partidele româneşti să se unească şi să susţină candidaţi independenţi, care să reprezinte interesele tuturor românilor în acele judeţe, candidaţi care prin sondajele de opinie sunt bine plasaţi", a spus Eugen Nicolăescu.

Liderul liberal a explicat că este vorba despre candidaţi serioşi, profesionişti, cu experienţă, un exemplu în acest sens fiind candidatul pe care PNL îl propune pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, "Ciprian Dobre, de profesie avocat, care până ieri a fost prefectul judeţului şi care după trei ani de zile este considerat de toată lumea cel mai bun prefect pe care l-a avut Guvernul României în teritoriu".

Nicolăescu a menţionat că PNL propune, ca atare, românilor din Mureş, "un om cu multă experienţă, un om care se prezintă cu o carte de vizită impresionantă şi care, mai ales, a ştiut să utilizeze toate pârghiile administraţiei în favoarea oamenilor".

În plus, Nicolăescu a criticat protocoalele semnate de PDL, PSD şi PRM în judeţul Mureş, care au fost realizate în detrimentul intereselor românilor de acolo şi a lansat un apel la solidaritate în vederea câştigării alegerilor.

"Asistăm la o modificare de atitudine a unor partide care nu puteau colabora împreună - PSD, PDL, uneori PRM - şi care are ca scop apărarea privilegiilor reprezentanţilor acestor trei partide la nivelul celor trei judeţe, apărarea intereselor personale ale unor primari şi consilieri. (...) E absolut necesar să atenţionăm conducerile centrale ale PSD şi PDL să ia măsuri ca la nivel local să se transmită ideea că trebuie să apărăm interesele românilor şi să facem uz de solidaritate la partidele româneşti, ca să putem alege, până la urmă, reprezentanţi români în administraţia publică locală", a spus preşedintele PNL Mureş.

La rândul său, Ciprian Dobre a făcut un apel la solidaritate către conducerile centrale ale PSD, PDL şi PRM, în vederea susţinerii unui candidat unic la CJ Mureş.

"În urmă cu trei săptămâni, s-a vorbit de un candidat unic la CJ Mureş şi s-a lansat o invitaţie la discuţii. Însă, PSD, PDL şi PRM au semnat, săptămâna trecută, un protocol în care târguiesc funcţii de primar şi viceprimari în numele intereselor românilor din aceste regiuni. Cred că prin scoaterea unui candidat din pălărie în acest mod, PSD, PDL şi PRM au abandonat judeţul Mureş. Adminsitraţia nu se face la restaurante, nu se face prin protocoale şi nu se face prin această formă de aranjamente politice. Omul este obişnuit să creadă în fapte şi cred că oamenii vor vota mai puţin protocoale semnate la restaurante", a spus Ciprian Dobre.

El a explicat că în discuţiile iniţiale purtate cu reprezentanţii PSD, PDL şi PRM s-a decis stabilirea unui candidat unic, care să fie cel mai bine cotat în sondaje, chiar decât candidatul UDMR, şi a subliniat că acel candidat era el.

Dobre şi-a exprimat speranţa că, la nivelul conducerilor centrale ale PSD, PDL şi PRM, "există puţină maturitate" şi se va găsi înţelepciunea necesară pentru remedierea gestului reprezentanţilor din teritoriu de blocare a intereselor românilor din Mureş, menţionând că toate aceste lucruri trebuie făcute înainte de începerea campaniei electorale, pe 22 aprilie.

Candidatul PNL pentru CJ Mureş a spus că, potrivit protocoalelor semnate la Mureş de PSD şi PDL, democrat-liberalii nu îşi vor anunţa candidat la şefia CJ şi vor susţine candidatul PSD, iar PSD va susţine candidatul PDL la Primăria Târgu Mureş.

În plus, coordonatorul campaniei electorale Bogdan Olteanu a spus că "punctul de vedere al PNL asupra celor trei judeţe menţionate este că acolo etnici maghiari sunt bine reprezentaţi de 17 ani şi din acest motiv continuă să-şi susţină partidul care i-a reprezentat, din nefericire etnicii români din aceste judeţe au fost, vreme de 17 ani, prost reprezentaţi în adminsitraţia publică locală şi din acest motiv niciodată nu au reuşit reprezentanţii partidelor politice româneşti să fie suficient de convingătoare încât să ajungă să conducă judeţul Mureş şi să aibă o pondere şi o putere de decizie în judeţele Harghita şi Covasna".

El a infomat că PNL doreşte să le propună celorlalte partide din România să găsească oameni care să reprezinte bine interesele românilor din aceste judeţe şi a anunţat că va lua legătura cu şefii de campanie a celorlalte partide, pentru a încerca realizarea unei asemenea construcţii în cât mai scurt timp.

"Dorim o construcţie realistă care să se bazeze pe şanse şi pe sondaje, şi mai puţin pe simpatii personale de pe vremea ultimelor trei sau patru revoluţii agrare, când înţeleg să era premiat şi specialist actualul candidat al PDL şi PSD", a subliniat Olteanu.

Organizaţia PSD Mureş a aprobat un protocol încheiat între alianţa electorală PSD-PRM şi PDL, potrivit căruia PSD şi PRM vor sprijini candidatul PDL la Primăria Târgu Mureş, actualul primar, Dorin Florea, iar democrat-liberalii renunţă să nominalizeze un candidat la şefia Consiliului Judeţean Mureş.

Anunţul a fost făcut, miercuri seara, într-o conferinţă de presă, de purtătorul de cuvânt al PSD Mureş, senatorul Cristian Radu Georgescu.

Potrivit lui Georgescu, Comitetului Executiv lărgit al PSD Mureş a stabilit, miercuri seara, candidatura deputatului Liviu Timar, care va reprezenta alianţa PSD-PRM în cursa pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş. Celălalt pretendent la această nominalizare, actualul vicepreşedinte al CJ Mureş, Alexandru Petru Frătean, va fi doar primul pe lista comună pentru Consiliul Judeţean a PSD-PRM, pe care vor mai intra, tot în baza unor protocoale, reprezentanţi ai CNSLR-Frăţia şi ai Uniunii Pensionarilor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici