Geoană: Sper ca din dominaţia PDL să rămână doar Liviu Negoiţă singur cuc

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Piteşti, că speră ca după turul al doilea "din tot ce a însemnat dominaţia pedelistă din ultimii ani să rămână doar Liviu Negoiţă singur cuc" şi a apreciat că Sorin Oprescu are o şansă bună să câştige Primăria Capitalei.

6 afișări
Imaginea articolului Geoană: Sper ca din dominaţia PDL să rămână doar Liviu Negoiţă singur cuc

Geoană: Sper ca din dominaţia PDL să rămână doar Liviu Negoiţă singur cuc (Imagine: Mediafax Foto)

Geoană a apreciat că Oprescu "are o şansă bună" să câştige şi că acesta are drumul său, iar important este ca PD să piardă la Bucureşti.

"Oprescu este o fire independentă de felul lui, chiar şi în mulţii ani în care a fost în PSD. Poate să zică domnul Văcăroiu că îl vrea înapoi în partid, poate să zică oricine că nu îl vrea în partid, până la urmă Oprescu a ales o cale independentă care pare să fie una câştigătoare din punctul de vedere al Bucureştiului. A făcut un calcul pragmatic din punctul său de vedere şi acest lucru bănuiesc că îl va încuraja să stea pe o asfel de cale care pare să-i aducă voturi dincolo de ce poate să-i dea bazinul electoral al unui partid", a apreciat Mircea Geoană.

Geoană a arătat că principala sa preocupare o reprezintă victoria candidaţilor PSD în al doilea tur de scrutin: "Eu în primul rând mă concentrez pe câştigarea turului doi acolo unde PSD are candidaţi. Principala mea preocupare nu e Sorin Oprescu, grija mea este să câştigăm în turul doi cât mai multe dintre primăriile unde avem candidaţi, am anunţat sprijinul nostru şi pentru alţii şi sper că după turul doi din tot ce a însemnat dominaţia pedelistă din ultimii ani să rămână doar Liviu Negoiţă singur cuc".

Pe de altă parte, Geoană a apreciat că în anumite judeţe campania PDL şi PNL a fost "agresivă, ostentativă şi murdară".

Geoană a spus că o astfel de campanie agresivă a avut Cristian Boureanu în Argeş.

"Dacă băieţi tineri precum e Cristian Boureanu apelează de la vârsta asta la asemenea metode, stau şi mă întreb ce va face Cristian Boureanu peste 20 de ani de politică. El este tânăr şi ar trebui să fie mai în regulă asupra lucrurilor pe care le-a învăţat. Ce ar face boureni de felul ăsta la nivelul întregii ţări? E o contracampanie la adresa ideii de primenire a clasei politice. Dacă asta vor domnii Băsescu şi Stolojan să promoveze, vă spun, să fie sănătoşi, dar acesta nu este un mod de a face politică", a declarat Geoană adăugând că PSD nu a desfăşurat şi nu a încurajat o astfel de campanie ci a dorit o campanie politică "sănătoasă şi decentă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici