Ilie Bolojan a lansat acuzaţii dure la adresa PDL Oradea

Fostul secretar general al Guvernului, Ilie Bolojan, a lansat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută în calitate de candidat PNL la Primăria Oradei, acuzaţii dure cu privire la moralitatea şi corectitudinea celor pe care i-a numit "gaşca PDL din Primăria Oradea".

9 afișări
Imaginea articolului Ilie Bolojan a lansat acuzaţii dure la adresa PDL Oradea

Ilie Bolojan a lansat acuzaţii dure la adresa PDL Oradea (Imagine: Mediafax Foto)

Bolojan a condamnat în termeni vehemenţi "minciuna primarului interimar Mihai Groza şi a liderilor PDL" în problema retragerii de pe lista de candidaţi a PDL la Consiliul Municipal a directorului Administraţiei Imobiliare Oradea, în contextul în care liderii PDL au insinuat că abandonarea cursei de către funcţionar ar fi fost rezultatul unor manevre şi presiuni ale competitorilor politici.

Directorul AIO a emis, miercurea trecută, un comunicat de presă prin care îşi anunţa demisia din PDL, partid la care aderase pe 2 aprilie, şi retragerea de pe lista de candidaţi la Consiliul Municipal. După două ore, Serviciul de Presă al Primăriei transmitea, printr-un nou comunicat, că "primul mesaj nu reprezenta poziţia lui Marcel Boloş" şi sugera că textul respectiv era rezultatul violării contului de e-mail al Primăriei de către contracandidaţii PDL.

"Nu discut demisia funcţionarului şi nu mă interesează această demisie. Dar sunt revoltat de tupeul şi nesimţirea cu care, atunci când directorul AIO şi-a anunţat aceste decizii printr-un comunicat de presă, gaşca din Primărie a insinuat că acel comunicat ar fi opera «duşmanilor» care ar fi spart contul de mail al Primăriei. Adică a noastră. Şi toate astea le-au repetat câteva zile la rând, deşi domnul primar interimar PDL Mihai Groza ştia foarte bine care este adevărul, şi ştia că noi n-am avut nicio legătură cu decizia acelui funcţionar", a spus Ilie Bolojan.

O altă temă de atac abordată de fostul secretar general al Guvernului a fost defrişarea copacilor din Piaţa Unirii de către o firmă angajată de Primăria Oradea, defrişare începută pe data de 1 mai, sub pretextul unei reamenajări peisagistice.

Bolojan a acuzat că Primăria are planuri de defrişare şi pentru alte parcuri din oraş, la preţuri uriaşe, fapt pe care l-a etichetat drept "jignitor pentru toţi orădenii". El a dezvăluit că Primăria va plăti "trei firme de casă" apropiate PDL cu nu mai puţin de 55 miliarde de lei vechi, sub acelaşi pretext al reamenajării în stil art-nouveau a câtorva pieţe centrale ale oraşului.

Bolojan i-a solicitat primarului interimar PDL al Oradiei, Mihai Groza, să facă o informare publică privind aceste proiecte, în care să arate data când s-a luat decizia cheltuirii banilor, numele celor care au luat hotărârea, numele firmelor contractate de Primărie, precum şi raţiunea care a stat la baza acestor proiecte.

"Ceea ce face acum gaşca din Primărie nu are nicio legătură, nici cu politica, nici cu decenţa", a acuzat Bolojan, motivând că înaintea aşa-zisei reamenajări peisagistice conducerea municipalităţii nu a cerut părerea orădenilor, iar ulterior, după protestul ecologiştilor, nu a pus la dispoziţia presei şi a publicului interesat informaţiile despre aceste lucrări.

Reacţia lui Ilie Bolojan vine după ce, la 1 mai, o firmă din Bucureşti angajată de Primărie a defrişat scuarul cu tuia din faţa Bisericii cu Lună, fără ca municipalitatea să fi organizat în prealabil, aşa cum legea prevede, vreo dezbatere publică.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici