Marko: UDMR va avea în jur de 480 de candidaţi pentru Parlament

Preşedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că uniunea va avea în jur de 480 de candidaţi pentru Parlament, termenul până la care listele vor fi definitivate fiind 8 septembrie.

7 afișări
Imaginea articolului Marko: UDMR va avea în jur de 480 de candidaţi pentru Parlament

Marko: UDMR va avea în jur de 480 de candidaţi pentru Parlament (Imagine: Mediafax Foto)

Marko Bela a spus că a avut în cursul dimineţii de vineri o consultare cu preşedinţii organizaţiilor teritoriale, în care s-au stabilit criteriile şi modalităţile de desemnare a candidaţilor pentru Parlament. El a adăugat că speră ca după întrunirea Consiliului Permanent al UDMR (care este forul decizional operativ al Uniunii) din cursul după-amiezii să se adopte un regulament pentru desemnarea candidaţilor.

"Avem în acest moment o provocare foarte mare şi anume va trebui să avem la nivel naţional cu mult peste 400 de candidaţi pentru Camera Deputaţilor, respectiv Senat, dintre care oricine ar putea să devină deputat sau senator. Va trebui să avem în jur de 480 de candidaţi apţi pentru Parlament, ceea ce este foarte greu şi va trebui să muncim foarte intens pentru a avea o astfel de listă de candidaţi. (...) În iulie şi august organizaţiile noastre locale şi teritoriale vor lucra intens până în 8 septembrie. Cel puţin aşa am stabilit, va trebui să avem listele de candidaţi. 8 septembrie este data finală până când peste tot va trebui să avem listele de candidaţi pentru Camera Deputaţilor şi Senat", a afirmat Marko Bela.

Marko a adăugat că criteriile de desemnare a candidaţilor vor fi de ordin profesional şi politic.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici