PNL Covasna va avea candidaţi la primăriile din şapte localităţi

Preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat, joi, că formaţiunea va avea candidaţi pentru funcţia de primar în şapte localităţi şi va susţine doi candidaţi independenţi, apreciind că PNL are şanse la Primăria din Întorsura Buzăului, unde candidează Tiberiu Hermenean.

35 afișări
Imaginea articolului PNL Covasna va avea candidaţi la primăriile din şapte localităţi

PNL Covasna va avea candidaţi la primăriile din şapte localităţi

Preşedintele PNL Covasna, Marius Obreja, a declarat, într-o conferinţă de presă, că organizaţia va avea candidaţi pentru funcţia de primar în oraşele Întorsura Buzăului şi Covasna, precum şi în comunele Vâlcele, Hăghig, Catalina, Breţcu, Dobârlău.

De asemenea, PNL intenţionează să susţină doi candidaţi independenţi pentru primării, dar Obreja a refuzat să îi nominalizeze şi a spus că PNL are şanse reale să câştige un post de primar doar la Întorsura Buzăului.

Candidatul PNL Covasna pentru funcţia de primar al oraşului Întorsura Buzăului este Tiberiu Hermenean, iar Obreja a declarat, joi, că, potrivit unui sondaj de opinie realizat recent în oraş, Hermenean va intra în turul doi, având şanse reale să câştige alegerile.

Tiberiu Hermenean, în vârstă de 45 de ani, este şef de circumscripţie pentru controlul alimentelor în zona Întorsurii Buzăului în cadrul Direcţiei Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Covasna. În perioada 2000-2004, a fost consilier local în Întorsura Buzăului pe lista Alianţei pentru România, iar din 2004 a devenit membru al PNL Covasna şi, potrivit lui Obreja, "este un membru cu mare grad de independenţă". Tiberiu Hermenean este şi preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Cai Lipiţani din România.

Liderul PNL Covasna a explicat că, având în vedere că Hermenean este funcţionar public, pe perioada campaniei electorale aceasta va fi în concediu.

Până în prezent, în afară de PNL, doar PDL Covasna şi-a anunţat candidatul pentru Primăria oraşului Întorsura Buzăului. Preşedintele PDL Covasna, actualul primar din Întorsura Buzăului, Gheorghe Baciu, declarase încă din decembrie anul trecut că va candida pentru a obţine un nou mandat, considerând că a condus cu succes localitatea în ultimii 26 de ani.

Gheorghe Baciu a primit, în 2005, Medalia de excelenţă din partea Asociaţiei Oraşelor din România, având cea mai mare vechime ca primar.

Conducerea PNL Covasna nu a decis, deocamdată, dacă va nominaliza candidaţi pentru Primăria municipiului Sfântu Gheorghe şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Covasna, dar formaţiunea va avea liste de candidaţi pentru CL Sfântu Gheorghe şi pentru CJ Covasna. Potrivit lui Obreja, intenţia PNL Covasna este de a câştiga cel puţin câte două locuri în CL Sfântu Gheorghe şi în Consiliul Judeţean.

PNL va avea liste cu candidaţi pentru consiliile locale în 20 de localităţi covăsnene, a spus Obreja, adăugând că numele candidaţilor liberali pentru primării şi consiliile locale vor fi anunţate săptămâna viitoare.

Marius Obreja declarase recent că PNL Covasna nu va nominaliza candidaţi la primăriile localităţilor unde există şanse reduse de a câştiga aceste posturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici