Vasile Blaga: Pactul pentru Bucureşti, o iniţiativă binevenită a societăţii civile

Candidatul Partidului Democrat Liberal pentru funcţia de primar general al Capitalei, Vasile Blaga, salută "Pactul pentru Bucureşti", care în opinia sa este o iniţiativă binevenită a societăţii civile, preocupate de dezvoltarea durabilă a Capitalei.

7 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga: Pactul pentru Bucureşti, o iniţiativă binevenită a societăţii civile

Vasile Blaga: Pactul pentru Bucureşti, o iniţiativă binevenită a societăţii civile (Imagine: Mediafax Foto)

Conform unui comunicat al PDL, Vasile Blaga arată că măsurile sugerate prin acest document se regăsesc deja în programul bazat pe angajamente precise pe care îl va propune bucureştenilor în cursul apropiatei campanii electorale.

Vasile Blaga a transmis iniţiatorilor "Pactului pentru Bucureşti" o scrisoare prin care îşi asumă integral obiectivele generale prevăzute de acest document.

În acelaşi timp, candidatul PDL a înaintat iniţiatorilor câteva sugestii punctuale, majoritatea de ordin tehnic şi legal, pentru îmbunătăţirea căilor prin care aceste obiective pot fi atinse.

Conform sursei citate, cele mai multe dintre aceste sugestii urmăresc adaptarea la reglementările legale în vigoare a soluţiilor avute în vedere.

Candidatul PDL la funcţia de primar general al Capitalei a arătat totuşi că unul din punctele propuse ar trebui să facă obiectul unei analize mai atente a iniţiatorilor, respectiv propunerea de a institui un drept de veto al comisiilor tehnice de avizare în aprobarea unui proiect urbanistic.

Această propunere ar trebui reanalizată, consideră Vasile Blaga, având în vedere faptul că aceste comisii tehnice nu răspund în faţa cetăţenilor, fapt care le situează deasupra oricărui control. Primarii şi consiliile locale sunt singurele entităţi care răspund în faţa locuitorilor pentru hotărârile luate; prin urmare, acestea trebuie să îşi exercite în mod direct responsabilităţile atribuite prin lege, susţine Blaga.

El a salutat de asemenea implicarea societăţii civile în identificarea de soluţii la provocările cu care se confruntă Bucureştiul.

Pactul pentru Bucureşti este un document realizat de peste douăzeci de organizaţii ale societăţii civile printre care Societatea Academică Română (SAR),Agenţia pentru Monitorizarea Presei, GDS, Alianţa Civică, Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici