Elon Musk a criticat birocraţia germană pentru întâzierea construcţiei Tesla Giga Berlin

  • Tesla Giga Berlin este prima fabrică europeană a companiei americane.
  • „Cred că ar putea exista mai puţină birocraţie, ar fi mai bine”, a comentat omul de afaceri.
  • 12.000 de oameni vor munci peste Tesla, în oraşul german.
170 afișări
Imaginea articolului Elon Musk a criticat birocraţia germană pentru întâzierea construcţiei Tesla Giga Berlin

Elon Musk a criticat birocraţia germană pentru întâzierea construcţiei Tesla Giga Berlin

Miliardarul Elon Musk a vizitat şantierul german unde va fi construit Tesla Giga Berlin. Prilej cu care a criticat birocraţia germană, vinovată de încetinirea procesului de lansare a producţiei, care totuşi ar putea începe până la sfârşitul anului.

Tesla Giga Berlin, care este prima fabrică europeană a companiei americane care a fost construită lângă Berlin, a întârziat. Musk a confirmat că producţia de la uzina europeană va începe târziu.

Antreprenorul american a comentat: "Este dificil de prezis cu precizie când va începe producţia, deoarece maşinile pot fi fabricate numai atunci când toate piesele sunt aici. Este posibil să putem începe producţia mai târziu în acest an". Într-o discuţie cu reporterii locali, Musk a comentat apoi dezaprobarea fabricii: „Cred că ar putea exista mai puţină birocraţie, ar fi mai bine.

Ar trebui să existe un fel de proces activ pentru eliminarea regulilor. Regulile se acumulează şi veţi obţine din ce în ce mai multe reguli până când până la urmă nu poţi face nimic ”.

Ministrul Economiei din Brandenburg, Joerg Steinbach, a declarat înainte de vizită că Musk va vedea fabrica pentru o inspecţie tehnică şi că nu au avut loc întâlniri cu el sau cu guvernatorul Dietmar Woidke.

Ar exista probleme la pregătirea fabricii pentru producţia de acumulatori, precum şi la obţinerea aprobării de reglementare. De fapt, Tesla ar fi făcut modificări în aplicaţia de planificare care, înainte de a începe producţia, trebuie aprobată din nou într-o nouă rundă de consultare publică.

Tesla s-a confruntat deja cu mai multe provocări pentru construcţia fabricii germane, unde intenţionează să construiască până la 500.000 de maşini, începând cu modelul Y, angajând aproximativ 12.000 de oameni.

Primul „cap” căzut a fost cel al inginerului responsabil cu proiectul.

Fabrica va ajuta ca producătorului auto să lanseze SUV Model Y în Europa şi să îşi extindă semnificativ capacitatea de producţie şi de livrare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici