Tempestini, gata să revină în elita europeană. Start în Raliul Poloniei

De şapte ori campion naţional absolut de raliuri, Simone Tempestini, revine la finalul acestei săptămâni în Campionatul European de Raliuri, acolo unde anul trecut a fost aproape de un podium final istoric, dar numai lipsa unui buget i-a smuls această şansă.

113 afișări
Imaginea articolului Tempestini, gata să revină în elita europeană. Start în Raliul Poloniei

Tempestini, gata să revină în elita europeană. Start în Raliul Poloniei

Pilotul clujean a avut parte doar de un start în acest sezon continental, la Fafe în Portugalia, însă este gata să îşi încerce toate şansele pentru a continua parcursul progresiv din ultimii ani. Alături de Sergiu Itu, pe un model Skoda Fabia Rally2 Evo, Tempestini va concura în weekend la Raliul Poloniei, acolo unde anul trecut a fost al cincilea.

De această dată concurenţa va fi una incredibilă, printre cei 83 de piloţi care s-au înscris numărându-se şi nume mari precum Mads Ostberg, Efren Lllarena, Tom Kristenssen şi Hayden Paddon.

„Sunt bucuros să fim la start. Ne dorim să avem un parcurs cât mai bun şi la această ediţie din Polonia, este unul dintre traseele noastre preferate şi vrem să reprezentăm România cu succes”, a spus Tempestini.

Pe lângă Tempestini/Itu, România va mai avea în Polonia un echipaj de la Napoca Rally Academy. Fraţii Norbert Maior şi Francesca Maior se întorc pe traseul acolo unde în 2021 terminau pe podiumul dedicat juniorilor. Cei doi sunt plini de optimism după evoluţia excelentă din Harghita, acolo unde au terminat pe 4 la general, deşi au concurat pe un model Rally4, net inferior spectaculoaselor Rally2.

„Avem încredere în noi. Fiecare prezenţă aici, în European, este o şansă unică şi o tratăm ca atare. Suntem încântaţi că ne întoarcem în Polonia şi vrem să rămânem cu un sentiment frumos şi la final”, a afirmat Norbert Maior.

Un alt pilot român, Bogdan Cuzma, va concura în Polonia, acesta urmând să facă echipaj cu austriaca Ilka Minor, pe o Škoda Fabia RS Rally2. Cuzma a anunţat că va concura în tot sezonul continental.

Raliul Poloniei va debuta vineri cu super speciala de la Mikołajki Arena, urmând să se încheie duminică seară în localitatea cu acelaşi nume. În total, echipajele trebuie să parcurgă 182 de kilometri de probă specială pentru a ajunge la finiş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici