Caracatiţa Paul a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia CM din Africa de Sud

Celebra caracatiţă prezicătoare Paul, de la acvariul din Oberhausen, a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia Cupei Mondiale din Africa de Sud, cea mai recentă previziune a sa, privind victoria naţionalei Spaniei în semifinala cu Germania, împlinindu-se miercuri seară, informează AFP.

65 afișări
Imaginea articolului Caracatiţa Paul a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia CM din Africa de Sud

Caracatiţa Paul a avut dreptate în toate predicţiile făcute cu ocazia CM din Africa de Sud (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ritualul" de marţi al caracatiţei, legat de meciul dintre Germania şi Spania, a fost transmis în direct pe mai multe canale de ştiri şi pe site-urile principalelor cotidiene germane. Paul a oscilat câteva minute între cele două recipiente transparente decorate cu steagurile Spaniei şi Germaniei, înainte de a-l alege pe cel cu drapelul ibericilor, care chiar au învins, o zi mai târziu.

Un comentator de televiziune a comentat ritualul în care Paul a prezis înfrângerea Germaniei drept "o dramă".

"Piaza rea", a notat şi cotidianul Bild, în timp ce internauţii s-au întrecut în a propune reţete de caracatiţă la grătar, marinată sau ca ingredient în paella.

Caracatiţa Paul şi-a dovedit imparţialitatea în privinţa drapelului Germaniei în faza grupelor, când a prezis că naţionala antrenată de Joachim Low va fi învinsă de Serbia. Caracatiţa a mai prezis victoriile Germaniei din meciurile cu Australia şi Ghana, dar şi pe cea în faţa Angliei, o nouă dovadă de imparţialitate, având în vedere faptul că provine dintr-un acvariu englez. În sferturile de finală, Paul a pronosticat victoria Germaniei în faţa Argentinei.

La Campionatul European din 2008, caracatiţa Paul a reuşit doar 80 la sută previziuni exacte. Oracolul cu tentacule a greşit atunci pronosticul unui singur meci, cel din finală, pe care Germania l-a pierdut în faţa Spaniei, scor 0-1.

(Material de Leila Bolat, leila.bolat@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici