Două hoteluri din Poiana Braşov au proprietar nou

Hotelurile Rina Tirol şi Rina Vista au fost vândute cu peste 4 milioane €

În cadrul unei licitaţii publice, desfăşurate în luna noiembrie 2021, ca parte a unei tranzacţii în insolvenţă, coordonată de lichidatorul judiciar - practicianul în insolvenţă EUROSMART, prin filiala sa din Braşov, compania AMROM CONIMPEX, a predat proprietatea hotelurilor Rina Tirol şi Rina Vista din Poiana Braşov, către doi cumpărători diferiţi.

Valoarea totală a acestei tranzacţii a fost de 4.253.505 € exclusiv TVA, din care Rina Tirol (construcţie plus teren) – 2.070.625 €, iar Rina Vista (doar construcţie) – 2.182.880 €.

Tranzacţia a deblocat starea îndelungată de inactivitate a hotelurilor, având în vedere că la momentul valorificării, cele două hoteluri, fiecare din ele clasificat cu 3 stele la deschiderea procedurii de insolvenţă, nu mai functionau de aproximativ 6 ani.

“Deblocarea vânzării s-a datorat faptului că schimbarea creditorului majoritar a dus şi la schimbarea strategiei în sensul promovării hotelurilor în mod distinct şi nu ca un pachet de bunuri, permiţând targetarea unei plaje mai mari de cumpărători, versus promovarea celor două hoteluri ca pachet de bunuri care a fost de natură să restrângă numărul persoanelor interesate datorită valorii pachetului’, a declarat Mihaela Bocea, Managing Partner EUROSMART.

 

Comunicat de presă furnizat şi asumat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa: http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=15665

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici