Grupul DIGI, partener media al Special Olympics România la Jocurile Mondiale de la Berlin 2023

Grupul DIGI, partener media al Special Olympics România la Jocurile Mondiale de la Berlin 2023

Grupul DIGI susţine, în calitate de partener media, participarea delegaţiei Special Olympics România la Jocurile Mondiale de Vară de la Berlin, cel mai mare eveniment sportiv incluziv din lume care se va desfăşura în perioada 17-25 iunie 2023. 31 de sportivi români vor concura, sub îndrumarea antrenorilor, la 9 discipline sportive: tenis de masă unificat, tenis de câmp, baschet unificat, bocce, înot, role, gimnastică, judo şi atletism.

Astfel, în perioada 17-25 iunie, 7000 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale din toate colţurile lumii vor intra în competiţia mondială de la Berlin, la 26 de discipline sportive, cu scopul de a obţine o mai mare recunoaştere şi acceptare a persoanelor cu nevoi speciale în societate, menite să insufle încredere şi bucuria de a trăi.

Există peste 200 de milioane de persoane cu dizabilităţi intelectuale (PDI) în întreaga lume, dintre care aproximativ 130.000 în România. Practicarea unui sport îi ajută să-şi descopere abilităţile fizice şi sociale, să-şi îmbunătăţească starea de sănătate, să devină mai independenţi şi integraţi social.

 

Comunicat furnizat şi asumat de RCS&RDS SA

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17859

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici