Scriitoarea Andreea Russo a lansat "Când cireşele erau coapte"

Scriitoarea Andreea Russo a lansat "Când cireşele erau coapte"

La doar 28 de ani, scriitoarea de origine din Republica Moldova, Andreea Russo a lansat a cincea carte.

Cartea este intitulată "Când cireşele erau coapte” şi este scrisa după o poveste reală ce are ca subiect deportările în Kazastan în anii '40.

Autoarea a aflat povestea de la Gheorghe Găitan, strănepotul lui Feodor Găitan, personajul principal. Pentru a scrie o poveste veridică, Andreea s-a documentat din diverse surse istorice, iar un ajutor semnificativ l-au reprezentat interviurile cu cei deportaţi în anii ’40.

Cartea respectivă s-a ţesut din amintiri ce nu-mi aparţin. Acestea au fost transmise de la o generaţie la alta şi au ajuns, printr-un miracol, la mine. Orice amintire este, în esenţa, realitatea unui om. Povestea relatată în această carte reprezintă realitatea lui Feodor Găitan şi a mamei sale, Ulina Găitan”, spune Andreea Russo.



Comunicat furnizat si asumat de Mediafax

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=17512

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici